ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Nάκης Αντωνίου
Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια σε όλο τον κόσμο, και έχει διακριθεί στα περισσότερα απ’ αυτά. Το έργο της σε θέματα πολιτικής για τη νεολαία, και ενδυνάμωσης των νέων της Κύπρου, την έφερε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου βραβεύτηκε από την ίδια τη βασίλισσα. Προσθέτοντας, έτσι, ακόμα μια εξαιρετική διάκριση στο συνεχώς επεκτεινόμενο βιογραφικό της. Η Κατερίνα Γαβριηλίδου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λαμπρά πρόσωπα της Κύπρου.

Βραβευμένη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν. Πώς ήταν η εμπειρία αυτή;
Ήταν σίγουρα μια πολύ ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία. Αν και έζησα στο Λονδίνο προηγουμένως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το παλάτι του Μπάκινχαμ και να συναντήσω την Βασίλισσα Ελισάβετ από κοντά. Επίσης είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως ο Πρίγκιπας Harry και οι Πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, όπως επίσης και με τον David Beckham και τον Πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας John Major. 

Αν και λίγο κλισέ ερώτηση, πώς ένιωθες εκείνη τη στιγμή;
Είχα κάποια αμηχανία και άγχος, όμως οι παρευρισκόμενοι και το προσωπικό του παλατιού μας έκαναν όλους να νιώσουμε πολύ όμορφα και να απολαύσουμε την διοργάνωση. 

Ήσουν, φέτος, αριστίνδην υποψήφια βουλευτής στη Συμμαχία Πολιτών. Πώς προέκυψε αυτό; 
Η υποψηφιότητα μου στις βουλευτικές προέκυψε έπειτα από πρόταση που μου έκανε ο πρόεδρος του κόμματος κος Γιώργος Λιλλήκας. Όπως μου είχε πει, διάβασε το βιογραφικό μου και πίστεψε πολύ σε μένα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ αφού έμαθα πάρα πολλά μέσα από αυτή την εμπειρία και σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη.  

Στις φετινές βουλευτικές παρατηρήσαμε πολλές υποψηφιότητες νεαρών. Πιστεύεις πώς άρχισαν επιτέλους οι νέοι να κινητοποιούνται; 
Πιστεύω ότι οι νέοι πάντα είχαν έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και επιθυμία να προσφέρουν σε αυτό τον τομέα. Οι φετινές βουλευτικές εκλογές έδωσαν την δυνατότητα στους νέους για πρώτη φορά να δραστηριοποιηθούν ενεργά στην πολιτική, να αποδείξουν τις ικανότητες τους, και να διεκδικήσουν μία θέση στην Κυπριακή βουλή. 

Είχες πει πως όραμά σου είναι να ακουστεί η φωνή της νεολαίας στη Βουλή. Τι είναι αυτό που ζητούν οι νέοι της Κύπρου; Τι στερούνται; 
Πιστεύω ότι οι νέοι θέλουν να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους τους τομείς, και κυρίως στο δικαίωμα της εργασίας. Επίσης, πιστεύω ότι οι νέοι θέλουν να νιώθουν μέλη της κοινωνίας στην οποία ζουν, και να δίνεται προσοχή στις απόψεις και στις επιθυμίες τους. 

Στα 27 σου έχεις διακριθεί ουκ ολίγες φορές και έχεις καταφέρει σπουδαία πράγματα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; 
Αυτή τη στιγμή έχω κάποιες σημαντικές προτάσεις τις οποίες εξετάζω, αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι ακόμη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; 
Γενικότερα θα ήθελα η νέα γενιά να φέρει την θετική αλλαγή που χρειάζεται, και οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στα κοινά. Λαμβάνοντας μέρος στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων πριν από λίγους μήνες έμεινα έκπληκτη από το πάθος και τη γνώση των Ελλήνων νέων για την πολιτική. Θα ήθελα να δω κάτι ανάλογο και στους Κύπριους νέους. 

Νιώθεις πως βρίσκεσαι κοντά στην επίτευξή τους;
Λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς οργανισμούς οι οποίοι έχουν ως στόχο τους την ενδυνάμωση των νέων πιστεύω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο έχω την δυνατότητα να συμβάλω. 

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με την πολιτική; 
Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού από μικρή ασχολούμαι με τα κοινά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχω έντονη δράση σε θέματα πολιτικής για την νεολαία. Επίσης, έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο London School of Economics and Political Science (LSE), και έχω κάνει πρακτική άσκηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, και στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Κύπρο. Έτσι θα έλεγα ότι ήταν επόμενο να ασχοληθώ με την πολιτική κάποια στιγμή.

Facebook: Katerina Gavrielidou
Twitter: @kgavrielidou

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ