ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
THE TSIAKKOS
The Tsiakkos

The Tsiakkos

Ο Γκαρθ Ένις ξεκίνησε να γράφει το «The Boys» τo 2006 απηυδισμένος με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και την ανεξέλεγκτη πορεία της κυβέρνησης Μπους – Τσέινι, που στο όνομα της εθνικής ασφάλειας εισέβαλαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Νιώθοντας επιτακτική την ανάγκη να γράψει για τη διαφθορά, για την εκμετάλλευση της δύναμης για το προσωπικό συμφέρον και την αδιαφορία προς τις ανθρώπινες ζωές ο Ένις βρήκε έμπνευση στους υπερήρωες. Μόνο που στον κόσμο που δημιούργησε οι δικοί του υπερήρωες είναι ανήθικοι, αλαζόνες ναρκισσιστές με άγρια κόμπλεξ και κοινωνιοπαθείς προσωπικότητες. Εξαιρετικά λαμπρά διαμαντάκια. Βασικά όπως θα ήταν οποιοσδήποτε είχε στα χέρια του τόση δύναμη.


Το 2019 η Amazon Prime πιάνει στα χέρια της το «The Boys» και βάζει στο τιμόνι τον Έρικ Κρίπε των «Supernatural» και «Timeless», ο οποίος έφτιαξε μια ακραία σειρά με πολλή βία, αίμα και σεξ, μια μοναδική τηλεοπτική πρωτιά με υπερήρωες. Ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του πριν την πρεμιέρα της σειράς στις 26 Ιουλίου, δήλωσε: «Έχω μια πολύ περίεργη αίσθηση του χιούμορ που πρώτη φορά έχω την ευκαιρία να δείξω. Οι γονείς μου θα απογοητευτούν πολύ». Οτιδήποτε μπορεί να απογοητεύσει γονείς δεν μπορεί παρά να είναι καλό και όντως το «The Boys» με ένα περίεργα, ενίοτε αηδιαστικό, τρόπο είναι η πιο καλή σειρά με υπερήρωες που υπάρχει στην TV αυτή τη στιγμή με ένα ωραιότατο σκορ (9.0 στο IMDb).


Σε ένα πανομοιότυπο κόσμο με τον δικό μας οι υπερήρωες (ή Supes, όπως τούς ονομάζουν) είναι επάγγελμα και τεράστια brands, κάτι όπως τον Ρονάλντο. Η Vought, κάτι σαν την Giant, είναι ένας κολοσσός δισεκατομμυρίων που εργοδοτεί αυτούς τους υπερήρωες και είναι υπεύθυνη για το image, το branding και τη γενικότερη εμπορική τους εκμετάλλευση. Από τους 200 περίπου Supes που έχει στη δούλεψή της η Vought και τούς μοιράζει σε διάφορες πόλεις της Αμερικής για προστασία (σε μια σκηνή ζητούν από τον δήμαρχο της Φιλαδέλφειας 300 εκατομμύρια τον χρόνο για 3 χρόνια) υπάρχουν 7 εκλεκτοί που αποτελούν την ελίτ των υπερηρώων. Αυτοί που ο κόσμος αγαπά και θαυμάζει και που οι άλλοι Supes ζηλεύουν και ευελπιστούν μια μέρα να γίνουν. Κάπου πιάνετε το αλληγορικό του θέματος, έτσι, αγαπημένοι ινφλουένσερς;


Φυσικά, όπως είπαμε στην αρχή, η Vought κάνει τα πάντα για τη δημόσια εικόνα των Superheroes της, αφού στην πραγματικότητα κουβαλούν πίσω τους βαριές αμαρτίες και μυστικά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φέρουν άγριες ανατροπές. Η ιστορία ξεκινά όταν ένας από αυτούς, ο A-train (κάτι σαν τον Flash) σκοτώνει τη φίλη του Hughie, όταν σε μια σκηνή απόλυτης gore σπλατεριάς θα περάσει με απίστευτη ταχύτητα κυριολεκτικά από μέσα της! Ναι, ξέρω, ακούγεται αηδία. Και αυτό δεν είναι τίποτα. Ο Hughie θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της αγαπημένης του, θα δεχτεί την πρόταση του Billy Butcher, ενός εξαιρετικά twisted τύπου, για να μπει σε μια ομάδα που ο σκοπός της θα είναι να διαλύσει τους Supes και να καταστρέψει τη Vought. Εννοείται ότι οι τύποι είναι η χαρά της διαταραγμένης προσωπικότητας γιατί σίγουρα δεν πρέπει να είσαι καλά για να τα βάλεις με υπερήρωες. Τα Boys στην πορεία θα βρουν σύμμαχο τη Starlight, μια νεαρή superhero, η οποία στην πρώτη της κιόλας επαφή ως νέο μέλος τον Seven δέχεται σεξουαλική παρενόχληση.


Θα δεις βόμβες να εισχωρούν σε σημεία του σώματος που δεν θα έπρεπε, περίεργες σεξουαλικές σκηνές και απίστευτα σεκάνς υπερβίας. Όλα αυτά θα φαίνονταν υπερβολικά επιτηδευμένα και άστοχα αν η σειρά δεν είχε μια τρομερή σατιρική διάθεση και πολύ καλές στιγμές χιούμορ. Η καυστική της προσέγγιση στην ποπ κουλτούρα του σήμερα και οι αιχμές που αφήνει για την καταστροφική σχέση της πολιτικής, των media και της corporate απληστίας κάνουν το «The Boys» έναν διαφορετικό ήρωα που δεν θέλαμε αλλά είχαμε ανάγκη.

 

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ