ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
THE TSIAKKOS
The Tsiakkos

The Tsiakkos

Είναι κάτι που επιβάλλεται να συζητήσω με τον ψυχολόγο μου. Σίγουρα υπάρχει μέσα μου μια μαζοχιστική διάθεση η οποία από κάποιο τραύμα πηγάζει, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι έκατσα και είδα όλα τα επεισόδια του «I-Land» στο Netflix. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, μη σου πω από τα πρώτα λεπτά, σκεφτόμουν «Τι μ@$@κία είναι αυτή, ρε;» και σαν ένα δυστύχημα σε slow motion συνέχισα να παρακολουθώ, ξέροντας πως αυτό που έβλεπα θα καταλήξει σε μεγάλη καταστροφή. Λοιπόν, για να σας δώσω να καταλάβετε, πώς λένε οι κριτές του «GNTM» στη Σουζάνα ότι είναι ουάάάουουου μοντέλο και είναι η καινούργια Ναόμι Κάμπελ, αλλά ούτε για επίδειξη τάπερ δεν κάνει; Έτσι ακριβώς και το «I-Land» νομίζει ότι είναι το καινούργιο «Lost» αλλά στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη καταστροφή από το «Chernobyl», το «9/11», την πυρκαγιά στο Μάτι, το «Σταρ Κύπρος Feel Fantastic» και το «8 λέξεις» μαζί! Αυτή η σειρά είναι σαν να προσπάθησε πολύ να είναι χάλια. Ξεκινώντας από τνο τίτλο αρχικά που παίζει να είναι εξίσου ηλίθιος με το «Πήρε τοστ το Σαββατόβραδο» του Σεφερλή, οι δημιουργοί είπαν να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τηνλέξη island και το ονόμασαν I-land, τύπου τεχνητό, ψηφιακό νησί. Τόσο εμπνευσμένο όσο οι επιλογές της Ασλανίδου στο φετινό «X-factor». Τραγικό; Ακόμα δεν είδατε τίποτα.

Η υπόθεση ξεκινά όταν 10 άνθρωποι ξυπνάνε σε μια παραλία ντυμένοι με τα ίδια ρούχα. Δεν έχουν καμία μνήμη, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν ξέρουν καν το όνομά τους και εννοείται ότι δεν ξέρουν για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί. Στην αρχή σκέφτεσαι ότι είναι όντως λίγο «Lost» αλλά αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια τα production values της αγαπημένης σειράς. Μετά λες μήπως είναι κάτι μεταξύ «Westworld» και «Matrix», μια εικονική πραγματικότητα για την οποία δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως εξήγηση και καμιά λογική συνοχή. Τραγικό από όλες τις απόψεις. Οι ερμηνείες είναι άθλιες, βασισμένες σε ακόμα πιο ηλίθιους διαλόγους που δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Δεν πιστεύεις πραγματικά πόσο κακά είναι αυτά που ακούς και σκέφτεσαι «Δεν γίνεται, ρε φίλε, κάπου το πάει, κάτι θα γίνει, κάποια λύτρωση θα υπάρξει στο τέλος που θα δικαιώσει τις 7 ώρες που χαράμισα άδικα από τη ζωή μου και δεν θα πάρω ποτέ πίσω».

Κι όμως, έτσι χάλια όπως ξεκίνησε, τρισχειρότερα τέλειωσε. Αφού έπιανα τον εαυτό μου να κουνάω τα χέρια μου στην τηλεόραση και να φωνάζω «Τι βλέπω, Θεέ μου;». Φτάνοντας στο τέλος, η σειρά μάς αποκαλύπτει πως όλο αυτό που βλέπαμε είναι αποτέλεσμα ενός νέου σωφρονιστικού πειράματος που εφαρμόζει ένας σερίφης με κάτι βλαμμένους επιστήμονες σε μια πολιτεία. Βάζοντας τους φυλακισμένους σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να εξιλεωθούν αν συμπεριφερθούν σωστά. Κανένα νόημα σε καμία περίπτωση δεν βγάζει η ιστορία. Το σενάριο έχει τόσες πολλές τρύπες που θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν σουρωτήρι για να στραγγίζεις μακαρόνια.

Δεν ξέρω ποιος μέσα στο Netflix έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή αυτής της σειράς αλλά φαντάζομαι πως τώρα εργάζεται σε γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ και το μόνο που λέει είναι «Τι αναψυκτικό θέλετε με το γεύμα σας;» Την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσει ο αχώνευτος συνάδελφος στο γραφείο αν έχετε δει καμιά καλή σειρά, πείτε του να δει το «I-Land» μέχρι το τέλος και χαμογελάστε σαρδόνια. Εκδίκηση!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
The Tsiakkos  |  Netflix  |  GNTM  |  «I-Land»

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ