ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
THE TSIAKKOS
The Tsiakkos

The Tsiakkos

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη

Οι φανς του φετινού MasterChef πίστεψαν πως φέτος το παιχνίδι θα το κερδίσει γυναίκα και δεν θα ήταν καμία άλλη από τη Μαργαρίτα. Εκτός από το γεγονός πως η παίκτρια του μαγειρικού ριάλιτι ήταν εξαιρετικά συμπαθής, ήταν και σκαλιά ανώτερη όσον αφορά στις ικανότητές της στην κουζίνα. Δικαίως, λοιπόν, το Τwitter την έβλεπε στον τελικό μαζί με τον Τζοβάνι. Σύσσωμο, όμως, έκλαψε το Τwitter, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν η Μαργαρίτα αποχώρησε μετά από δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, έχοντας ως αντιπάλους τη Μαρία και τον Τζαμαλή.

Η Μαργαρίτα βρέθηκε στον ντάκο, αφού η μπλε ομάδα έχασε στη δοκιμασία menu pairing με γνωστή σαμπάνια με την ίδια αρχηγό και μετά την ατυχία που είχε στην αντιγραφή του πιάτου δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Στο επεισόδιο της Δευτέρας, όμως, δώδεκα πρώην παίκτες διαγωνιζόμενοι επέστρεψαν, διεκδικώντας εκ νέου μια θέση στο MasterChef. Στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησαν οι πέντε, με τους υπόλοιπους επτά να παλέβουν στις επόμενες δοκιμασίες για να κερδίσουν την πολυπόθητη επιστροφή. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν υπάρχει κάτι νεότερο, οπότε δεν ξέρουμε ακόμα αν η Μαργαρίτα, η αγαπημένη του κοινού, θα επιστρέψει στο παιχνίδι, που φέτος με όλους τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, φαίνεται να έχει περισσότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη χρονιά. Αφενός γιατί υπάρχουν παίκτες που αγαπούμε και παίκτες που αγαπούμε να μισούμε, αφετέρου το μαγειρικό επίπεδο έχει ανέβει πολλά σκαλιά.

Ας ελπίσουμε πως θα μας κρατήσει έτσι το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και να μη μας φάει τα συκώτια… ωμά, όπως τα σέρβιρε η Μαρία στους κριτές και με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερε να παραμείνει! Α και κάτι για το κλείσιμο, να μην ξεχάσω: Ενώ φέτος το Masterchef πήγε να ξεφύγει στην αρχή και να βαρέσει πολύ προς τη ριάλιτι πλευρά του, με κλίκες και ίντριγκες να δημιουργούν αρκετές κατινιές, με την αποχώρηση της Μαρίνας και του Ιωάννη το Masterchef βρήκε ξανά τις ισορροπίες του και το κυριότερο, δεν έχασε κανένα ενδιαφέρον από το κοινό, που πάει να πει πως τα ξεκατινιάσματα καλύτερα να μένουν εκτός κουζίνας.

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΛΗΣΤΕΊΑ ΤΈΧΝΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Επειδή έχουμε και ένα επίπεδο και δεν βλέπουμε μόνο trash reality που κατέκλυσαν φέτος την τηλεόραση, κάπου κάπου κάνουμε και ένα διάλειμμα για να δούμε πχιότητα! Έτσι, πέραν από τη ναμελάκα και το χώμα τραχανά, έχουμε να πούμε και άλλες δύο πιο σοβαρές κουβέντες όταν βρεθούμε σε μια παρέα. Ευτυχώς, το Netflix, κατά καιρούς μας εμφανίζει ένα ντοκιμαντέρ για ένα θέμα που όχι δεν έχουμε ιδέα, αλλά σπάνια θα πέρναγε από το μυαλό μας πως θα είχε ενδιαφέρον να κάτσει κάποιος να παρακολουθήσει.

Κι όμως!

Αυτή τη φορά μιλάμε για το «This is a robbery: The World’s Biggest Art Heist» και εξηγούμε περί τίνος πρόκειται. Το 1999 δύο άντρες ντυμένοι αστυνομικοί μπαίνουν στο μουσείο Isabella Steward Gardner της Βοστώνης χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι και κλέβουν έργα τέχνης αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλάμε για διάσημους πίνακες των Ραφαέλο, Ρέμπραντ, Rafaelo, Rembrant, Βερμέερ κ.ά. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και κανείς δεν έχει ιδέα πού μπορεί να βρίσκονται τα έργα, αφού 22 χρόνια μετά κανένα δεν εμφανίστηκε πουθενά. To Netflix προφανώς έβαλε στόχο να λύσει την υπόθεση και έτσι το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τους ερευνητές που άνοιξαν ξανά την υπόθεση της μεγαλύτερης ληστείας τέχνης όλων των εποχών. Την παραγωγή ανέλαβαν οι Τζέιν Ρόζενταλ και Μπέρσι Γουέλς των «The Irishman» και «When they see us», οπότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
tsiakkos  |  blog  |  tv  |  Κύπρος

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ