ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
THE TSIAKKOS

Το Control Z, αν και δεν θα φτάσει σε χιτσκοκικά επίπεδα, σίγουρα θα σε κρατήσει στον καναπέ για να μάθεις ποιος κρύβεται πίσω από όλο το μυστήριο.

Αν υπάρχει σωστή ηλικία για να ζήσεις το δράμα σου σίγουρα αυτή είναι η εφηβεία, εκεί που πιστεύεις πως όλα γύρω σου γυρίζουν, σχέσεις, σκέψεις, λέξεις, όλα… και που ένα σπυρί ισούται περίπου με το δράμα του διωγμού της Σμύρνης και ένα «Χωρίζουμε Μαρία δεν σε θέλω πχιάαα» είναι αρκετό να σε ρίξει στα πατώματα σαν την Αντιγόνη μπροστά στον Κρέοντα. Αυτά επαναλαμβάνω στην εφηβεία. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε ένα φίλο που καταπιέζει, μια Μαριάννα Θεοχάρη που προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια. Με κάθε ευκαιρία όμως, τύπου «Πόοοοσοοο δύσκολο είναι να κάνουν ένα φρέντο εσπρέσο μέτριο με δύο στέβια, ένα shot εσπρέσο και 31ml γάλα καρύδας από τον Άγιο Δομίνικο;» Αλήθεια πόσο; Γιατί όλα συμβαίνουν σε μένα; Εν να μου πεις την τύχη μου; Δεν θα ξαναέρθουμε σε τούτον τον καφενέ στο Βουνί, ακούεις;» Όλες οι παρέες έχουν ένα. Αν στη δική σας δεν υπάρχει, τότε είστε εσείς. You are welcome!

Εσείς που αγαπάτε το δράμα ξέρετε επίσης ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τι συμβαίνει όμως όταν το πιάτο είναι τόσο παγωμένο που σπάει δόντια; Αυτό θα το μάθεις παρακολουθώντας τα 8 επεισόδια του «CONTROL Z», της νέας δραματικής μεξικανικής σειράς μυστηρίου του Netflix.

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα ιδιωτικό λύκειο όπου με την πρώτη θα αναγνωρίσεις αρχέτυπους χαρακτήρες και κλίκες από δημοφιλές κορίτσια μέχρι αγόρια αθλητές και οτιδήποτε άλλο έχεις συνηθίσει να βλέπεις στις τυπικές σχολικές σειρές. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με τη Σοφία, ένα κορίτσι που δεν ανήκει στις πιο πάνω κατηγορίες, να παρατηρεί τους συμμαθητές της σε μια μουσική σεκάνς, που θυμίζει ποπ βίντεο κλιπ, να είναι κολλημένοι σε σημείο εμμονής με τα κινητά τους. Όταν σε μια συγκέντρωση στο σχολείο ένας χάκερ αποκαλύπτει σε βίντεο κρυμμένα μυστικά των μαθητών, τότε η χαρούμενη τσιχλόφουσκα, όπως ήταν αναμενόμενο, σπάει και ακολουθεί ένα χάος. Η Σοφία με τον Χαβιέρ αποφασίζουν να ανακαλύψουν τον χάκερ, γιατί από ό,τι φαίνεται κινδυνεύουν όλοι να αποκαλυφτούν.

Το Control Z, που στη γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι το «undo», η αναίρεση, είναι ουσιαστικά ένα «whodunit» που αν και δεν θα φτάσει χιτσκοκικά επίπεδα, σίγουρα θα σε κρατήσει στον καναπέ για να μάθεις ποιος κρύβεται πίσω από όλο το μυστήριο. Οι κλισέ χαρακτήρες σιγά-σιγά αποκαλύπτουν άλλες πτυχές της προσωπικότητάς τους και τελικά φαίνεται ότι οι πρώτες εντυπώσεις δεν μετράνε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το Control Z θα περάσεις καλά. 

Μπορεί το «Control Z» να είναι λίγο ελαφρύ για σένα που είσαι συνηθισμένη σε πιο hardcore καταστάσεις, οπότε σου έχω πολωνικό procedural drama να φχαριστηθεί η ψυχή σου. Το «ΤHE WOODS» ξεκινάει το καλοκαίρι του 1994, όπου 4 παιδιά εξαφανίζονται από μια κατασκήνωση στο δάσος. Η αστυνομία βρίσκει τα πτώματα μόνο των δύο, ενώ οι άλλοι δύο συνεχίζουν να αγνοούνται. «Flash forward 25» χρόνια συναντάμε τον Παβέλ, εισαγγελέας στην Βαρσοβία, ο οποίος δεν ξεπέρασε ποτέ την εξαφάνιση της αδερφής του. Ένα καινούργιο στοιχείο εμφανίζεται, που ίσως να συνδέεται με την υπόθεση των τεσσάρων το 1994, δίνοντας στον Pawel την τελευταία ευκαιρία να εξιχνιάσει την υπόθεση. Τι συνέβη πριν 25 χρόνια; Υπάρχει περίπτωση η αδερφή του να είναι ακόμα ζωντανή; Πάρε τουλάχιστον μια κούπα ποπκορν για να μην φας όλα σου τα νύχια από την αγωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Control Z  |  ΤHE WOODS  |  σειρές  |  δράμα  |  Netflix  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ