ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το διήμερο που έγινα...Louis

Ένα μοναδικό διήμερο στα Louis Hotels στην Πάφο

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Σάββατο μεσημέρι περνάμε με το βαν τη Λεμεσό και κατευθυνόμαστε προς Λευκωσία. Κοιτάω έξω από το παράθυρό μου αόριστα το τοπίο. Χαζεύω, χωρίς να βλέπω κάτι συγκεκριμένο, τις εικόνες να  αλλάζουν, να γίνονται μπλε, πράσινες, λευκές, γκρι και πάλι από την αρχή. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα: από τη μια, νιώθω ευγνωμοσύνη για το όμορφο διήμερο που έζησα, για τους ωραίους ανθρώπους που γνώρισα, για τα χρώματα του καλοκαιριού που είδα. Από την άλλη, μια ανεπαίσθητη θλίψη υπάρχει εκεί να βασανίζει ένα μικρό σημείο του μυαλού μου. Μια θλίψη για κάτι όμορφο που τελείωσε γρήγορα και άλλη μία για τη συνειδητοποίηση ότι αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.  Φοράει μάσκα, έχει γάντια, έχει βλέμμα τρομαγμένο και λίγο σοκαρισμένο και έχει και τη σκιά ενός σύννεφου να ακολουθεί συνεχώς προκαλώντας ανασφάλεια για το μέλλον.

Εντούτοις, αφήνω στην άκρη τη διαφορετικότητα αυτού του καλοκαιριού, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη  και στέκομαι στην ευγνωμοσύνη που νιώθω για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε η Louis Hotels.

Louis Imperial

Αναλογίζομαι ότι μια μέρα πριν, την ίδια ακριβώς ώρα, κάναμε την πρώτη μας στάση στο 4άστερο ξενοδοχείο Louis Imperial Beach. Το φιλόξενο προσωπικό μάς καλωσόρισε με δροσερά κοκτέιλ και, αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους, χαζέψαμε το μπλε της Μεσογείου από τα παράθυρα των δωματίων, ζηλέψαμε τα άνετα και όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, κατευθυνθήκαμε προς το εστιατόριο Pygmalion. To εστιατόριο ήταν υπό κατασκευή (ετοιμάζεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα), παρ’ όλα αυτά, είχαμε την τιμή να δοκιμάσουμε πρώτοι το μενού του.

Για αρχή στο τραπέζι μας «προσγειώθηκε» η Caesar Salad με καλοψημένο, νόστιμα μαριναρισμένο,  τραγανό φιλέτο κοτόπουλου. Ακολούθησαν τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα και μικρά πεντανόστιμα burgers για όλα τα γούστα και χειροποίητα ψωμάκια. Ιδιαίτερη εντύπωση μάς έκανε το vegan burger με γλυκοπατάτα και κινόα, τα burgers με χαλούμι, καθώς και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες ραντισμένες με σάλτσα τρούφας. Εντυπωσιακό φινάλε έκαναν τα αμερικάνικα σοκολατένια brownies με καραμελωμένη σος και παγωτό βανίλια καθώς και oι ολόφρεσκες μηλόπιτες με σος anglaise.

Με μια γλυκιά και παράλληλα δροσερή γεύση να φρεσκάρει τους γευστικούς μας κάλυκες, αφήνοντάς μας μια όμορφη αίσθηση, κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο μας, το 4άστερο Louis Phaethon Βeach. Ένα φανταστικό all inclusive ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα, με απεριόριστη θέα στη Μεσόγειο. Στο δωμάτιο μάς περίμενε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και ένα υπέρδιπλο άνετο κρεβάτι. Η πισίνα που φαινόταν από το παράθυρο του δωματίου μάς έκλεινε προκλητικά το μάτι και παραδίπλα οι νεροτσουλήθρες μάς προσκαλούσαν να γίνουμε πάλι για λίγο παιδιά. Δεν χάσαμε χρόνο, λοιπόν, για βουτιές και το απόγευμα έγινε άκρως διασκεδαστικό και απόλυτα δροσιστικό. Λίγη ώρα πριν κλείσει η πισίνα, παγωμένα ποτά κατέφθασαν στα τραπέζια μας και προετοίμασαν την όρεξή μας για τη νύχτα που θα ακολουθούσε.

Louis Phaethon Beach

Μια ώρα αργότερα η βραδιά ξεκινούσε με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα που άλλαζε χρώματα και σκοτείνιαζε αργά. Απολαυστικά κοκτέιλ δρόσιζαν τον ουρανίσκο μας, τα γέλια μας και η  χαλαρή διάθεση συνέθεταν ένα μοναδικά καλοκαιρινό και ανέμελο σκηνικό. Ύστερα από λίγο ο πλούσιος μπουφές του εστιατορίου γέμιζε τα πιάτα μας με εκλεπτυσμένες γεύσεις και σε πολύ λίγο τις απολαμβάναμε με λευκό παγωμένο κρασί υπό τους ήχους του σαξόφωνου. Η βραδιά έκλεισε με ένα μικρό πάρτι, μουσική και κουβέντες στη βεράντα με θέα τη φωτισμένη πισίνα.

Την άλλη μέρα, ένα πλούσιο πρωινό απλωνόταν προκλητικά στους πάγκους του εστιατορίου δυσκολεύοντάς μας να επιλέξουμε τι απ΄ όλα θα πρωτοτιμήσουμε και αναγκάζοντάς μας να γεμίσουμε με απληστία και δεύτερη φορά τα πιάτα μας προκειμένου να τα δοκιμάσουμε όλα.  
Έπειτα από λίγο, έτοιμοι για τον τρίτο προορισμό, επιβιβαζόμασταν στο βαν. Τελευταία στάση το Louis Paphos Breeze στη Χλώρακα. Ένα όμορφο ξενοδοχείο με μινιμάλ διακόσμηση, χτισμένο ανάμεσα σε κήπους με υπέροχη πανοραμική θέα, διαθέτει δυο εξωτερικές και μια εσωτερική πισίνα. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 40 superior studios και 104 σουίτες ενός υπνοδωματίου, προσεκτικά σχεδιασμένα και εναρμονισμένα με τη φυσική ομορφιά του νησιού. Παράλληλα, εκεί στεγάζεται και ένα από τα γνωστά σε όλους μας και πολύ αγαπημένα εστιατόρια, το «Ελληνικό».

Louis Paphos Breeze

Τελειώνοντας τη γνωριμία και με αυτό το ξενοδοχείο, το όμορφο διήμερο κατευθυνόταν προς το τέλος του. Ένας κυπριακός καφές συνόδευε τις τελευταίες συζητήσεις μας πριν μπούμε στο βαν για την επιστροφή.

Κάνοντας τον απολογισμό γι’ αυτό το διήμερο χαμογελάω με ικανοποίηση για τις στιγμές που συνέλεξα και νιώθω να με κατακλύζει μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για τον τόπο μας και για τα όμορφα ξενοδοχεία μας. Λυπάμαι διότι κάποιοι φέτος αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπορέσουν να δουν το μπλε της θάλασσας ούτε να νιώσουν την ανεμελιά και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του νησιού. Εγώ κι εσύ έχουμε αυτή την ευκαιρία. Μένει, λοιπόν, να τη μετατρέψουμε σε επιλογή και να χαρίσουμε στον εαυτό μας τις ανέσεις και την πολυτέλεια που του αξίζει. Γιατί τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι ανατρεπτική και οφείλουμε να ζούμε την κάθε στιγμή.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ευχαριστώ τα Louis Hotels και τους ανθρώπους τους για τη μοναδική, αξέχαστη φιλοξενία.    

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BLOGS: Τελευταία Ενημέρωση

Hot dogs

Hot dogs

Η Lady Maxwell σχολιάζει αυτά που άκουσε και είδε από το social life της Κύπρου και του εξωτερικού. ...
Lady Maxwell
 |  LADY MAXWELL