ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

DECO

Λόγω των περιοριστικών μέτρων περνάμε πιο πολλές ώρες στο σπίτι, διαβάστε πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας πιο ζεστό.

Οσο η θερμοκρασία πέφτει, η ανάγκη μας για cosy ατμόσφαιρα στο σπίτι μεγαλώνει. Οι απαιτητικές μέρες του χειμώνα γίνονται ακόμα πιο κουραστικές όταν ξέρουμε ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα σπίτι κρύο, που θα πάρει ώρα να ζεσταθεί. Γι’ αυτό διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς θα καταφέρετε να διατηρείτε τον χώρο σας ζεστό, κάνοντας παράλληλα και εξοικονόμηση χρημάτων.

1 Αρχικά θα πρέπει να κλείνετε τις πόρτες από χώρους που δεν χρησιμοποιείτε, ώστε να περιορίσετε την απώλεια θερμότητας προς τον ψυχρό κι αχρησιμοποίητο χώρο - η θερμότητα ρέει από τις υψηλότερες προς τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, να θυμάστε.

2 Αν σας αρέσει η ρομαντική ατμόσφαιρα, μπορείτε να έχετε αναμμένα κεριά, καθώς παράγουν ένα πολύ μικρό ποσοστό θερμότητας.

3 Στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες θα πρέπει να έχετε χοντρές κουρτίνες οι οποίες θα πρέπει να είναι ανοιγμένες όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια, ώστε να αφήνουν την ακτινοβολία του ήλιου να ζεστάνει τον χώρο. Αντίθετα θα είναι κλειστά τραβηγμένες όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια για να μονώσουν και να κρατήσουν την κερδισμένη θερμική ενέργεια μέσα στον χώρο. Είναι, επίσης, σημαντικό να μονώσετε καλά πόρτες και παράθυρα, για να μειώσετε την απώλεια θέρμανσης.4 Η υγρασία είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κατοικίες, ιδίως οι ισόγειες που έχουν άμεση επαφή με τη γη. Ένας καλός αφυγραντήρας, σε συνδυασμό με χαλιά θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε ικανοποιητικές θερμοκρασίες.

5 Το πιο σημαντικό σε έναν χώρο είναι να έχουμε σωστή πηγή θερμότητας η οποία μπορεί να είναι ένα τζάκι, μια αντλία θερμότητας σε συνεργασία με σώματα νερού (καλοριφέρ) και ενδοδαπέδια θέρμανση. Άμεση θέρμανση μπορεί να επιτευχθεί με ένα νέας τεχνολογίας κλιματιστικό υψηλής ενεργειακής κλάσης. Σημαντικό είναι να δουλεύει η θέρμανση σε θερμοκρασίες 20-23 βαθμούς Κελσίου, καθώς η υψηλότερη θερμοκρασία ξηραίνει την ατμόσφαιρα και δεν αποτελεί ιδανική συνθήκη υγιεινής στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ