ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

DECO

newsroom must

Που θα ηρεμούν το παιδί σου και θα το βοηθούν να κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ.

Όπως ήδη θα γνωρίζεις, το κάθε χρώμα μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου. Άλλα σε εξιτάρουν, άλλα σε ηρεμούν και άλλα μπορούν να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα όπως θυμός. Αυτά, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά να τα ξέρεις όταν πρόκειται να ετοιμάσεις ένα παιδικό δωμάτιο. Οπότε χρειάζεται προσοχή όταν θα αποφασίσεις να επιλέξεις χρώμα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρώματα επηρεάζουν διαφορετικά την ψυχολογία ενός ενήλικα και αλλιώς ενός παιδιού. Άρα, τελικά, ποια χρώματα είναι κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο; Τις απαντήσεις θα τις βρεις παρακάτω,έτσι ώστε να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πρέπει να επιλέξεις. Μην ξεχνάς ότι ένα παιδικό δωμάτιο χρειάζεται να έχει χρώμα.

Κόκκινο

Το κόκκινο σαν χρώμα ερεθίζει τον εγκέφαλο, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς. Βέβαια, επειδή είναι τόσο έντονο χρώμα μπορεί να προκαλέσει επιθετικές συμπεριφορές και να αποσπά την προσοχή. Πολύ ωραίο χρώμα για παιδικό δωμάτιο, κατά προτίμηση όχι σε όλους τους τοίχους και όχι σε παιδιά που είναι από τη φύση τους υπερκινητικά.

Πορτοκαλί

Για κάποιο λόγο το πορτοκαλί χρώμα δεν το συναντάς συχνά, ενώ θα έπρεπε. Είναι ζεστό χρώμα, χαρούμενο και εξαιρετικά ευεργετικό για τα παιδιά μιας και ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους, την ανάγκη για ανεξαρτησία και την κοινωνικότητα τους. Ένα ιδανικό χρώμα γα παιδικό δωμάτιο που θα το πρότεινα σε κάθε γονέα.

Κίτρινο

Ανοιχτό χρώμα που θυμίζει τον ήλιο και αυτόματα φέρνει και καλή διάθεση. Το κίτρινο χρώμα μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να συγκεντρωθεί πιο εύκολα και να συγκρατεί στη μνήμη του πράγματα. Προσοχή με το πολύ κίτρινο όμως γιατί αν το παρακάνεις μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα εκνευρισμού και θυμού.

Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της χαλάρωσης και της ηρεμίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και στα νοσοκομεία οι τοίχοι μέχρι και των χειρουργείων είναι σε χρώμα φιστικί. Το μάτι χαλαρώνει, οι εντάσεις και τα ξεσπάσματα είναι λιγότερα και επίσης βοηθάει στην γρηγορότερη αντίληψη και κατανόηση όσον αφορά το διάβασμα. Επίσης, ένα χρώμα που σίγουρα θα πρότεινα σε κάθε γονιό.ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ