ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Σε ένα δυστοπικό ή μετα-αποκαλυπτικό μέλλον...

Η αλήθεια είναι πως, όσο κι αν μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες για έναν υπέροχο κόσμο, όπου όλα με γρήγορο τρόπο φτιάχνουν και στο τέλος έχουμε το πολυπόθητο happy end, μάς αρέσει περισσότερο να βλέπουμε κάτι... χειρότερο. Ναι, οι ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε έναν κόσμο χειρότερο, δυστοπικό, μετα-αποκαλυπτικό μάς κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον, ίσως επειδή μάς αρέσει να βλέπουμε πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα. Φυσικά υπάρχουν κι αυτές που με μεγάλες δόσεις φαντασίας βγαινούν εντελώς εκτός πραγματικότητας, αλλά κι αυτές τις αγαπάμε. 

Πιο κάτω, σου παρουσιάζουμε πέντε ταινίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα δυσοίωνο μέλλον, με αντίξοες συνθήκες, όπου οι πρωταγωνιστές καλούνται να ξεπεράσουν τρομερά εμπόδια αν θέλουν να ζήσουν. 

Ψήνεσαι; 

Mad Max: Fury Road

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό χερσότοπο, μια γυναίκα επαναστατεί ενάντια στον τύραννο ηγέτη, σε αναζήτηση της πατρίδας της. Μαζί της έχει μια ομάδα από κρατούμενες, έναν ψυχωτικό προσκυνητή, και έναν περιφερόμενο με το όνομα Max. Πρωταγωνιστούν οι Charlize Theron, Tom Hardy, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Josh Helman κ.ά. 

Zombieland

Μια μετα-αποκαλυπτική κωμωδία, με πρωταγωνιστή έναν geek που ταξιδεύει στο μέσο της αποκάλυψης των ζόμπι. Στη διαδρομή συναντά τρεις ξένους και όλοι μαζί συνεχίζουν διασχίζοντας τη νοτιοδυτική Αμερική προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο μακριά από τον κίνδυνο. Η ταινία έχει σαν βασικό καστ τους Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson και Abigail Breslin και πλέον, το 2019, απέκτησε και σίκουελ. 

The Lobster

Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές τον Colin Farrell και την Rachel Weisz κυρίως, λαμβάνει χώρα σε ένα διστοπικό κόσμο, όπου όλοι πρέπει να είναι σε ζευγάρι αλλιώς μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο για βρουν ταίρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε ζώο της επιλογής τους. 

X-Men: Days of Future Past

Η έβδομη ταινία της σειράς ''X-Men'' μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου οι μεταλλαγμένοι διώκονται και σκοτώνονται. Ο Wolverine πρέπει να ταξιδέψει στο παρελθόν, στο 1973, για να αλλάξει την ιστορία, σταματώντας ένα συγκεκριμένο γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον χαμό ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Το καστ περιλαμβάνει τους Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Halle Berry κ.ά. 

Snowpiercer

Ακόμα μια ταινία από τον Bong Joon-ho, σκηνοθέτη του ''Parasite''. Το ''Snowpiercer'' είναι μια ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας, που λαμβάνει χώρα σε ένα τρένο, το Snowpiercer, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τους τελευταίους επιζώντες της ανθρωπότητας αφότου ένα πείραμα για να σταματήσουν οι κλιματικές αλλαγές δημιούργησε άθελά του μια νέα γη, καλυμμένη στο χιόνι. Πρωταγωνιστούν οι Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton κ.ά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ