ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Μπορείς να φσνταστείς ποιες είναι;

Πάνω κάτω έχουμε μια ιδέα για το ποια ταινία είναι ακριβή και ποια όχι τόσο. Για παράδειγμα, οι δύο τελευταίες ταινίες ''Avengers'' εχτός από γεμάτες με οπτικά εφέ είχαν ένα καστ που περιλάμβανε δεκάδες ηθοποιούς, μεγάλους ή λιγότερο γνωστούς, εκατοντάδες κομπάρσους κ.ο.κ. Αυτό, αυτόματα σημαίνει πως το μπάτζετ μεγάλωνε λόγω των μισθών. Άλλες είναι φτιαγμένες από την αρχή μέχρι το τέλος με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 

Με αυτά υπόψη, ίσως μπορείς να σκεφτείς ποιες ταινίες μπορεί να βρίσκονται στις 10 θέσεις των πιο ακριβών ταινίων όλων των εποχών. Και παρόλο που λέμε ''όλων των εποχών'', ξέρετε ήδη πως λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας οι 10 αυτές ταινίες έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 20 χρόνια. 

Δείτε τη λίστα του Business Insider.

1.Οι πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά (2011) – 376,5 εκατ. δολάρια
Μάλιστα, ο ίδιος ο Johnny Depp είχε πει σε συνέντευξη του το 2011 στο Vanity Fair πως ο μισθός του ήταν υπερβολικός. ''Αν θέλουν να με πληρώσουν χαζά λεφτά αυτή τη στιγμή, θα τα πάρω. Πρέπει να τα πάρω, δεν είναι για μένα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Σε αυτό το σημείο, είναι για τα παιδιά μου''. Σύμφωνα με το Forbes, ο πρωταγωνιστής είχε πάρει $55 εκατομμύρια για τη δεύτερη ταινία του franchise.

2. Avengers: Endgame (2019) – Πάνω από 350 εκατ. δολάρια
Η New York Times αναφέρουν πως η ταινία στοίχισε περίπου $350 εκατομμύρια, ενώ το Deadline ισχυρίζεται πως το ποσό ξεπέρασε λίγο τα $356 εκατομμύρια. Όπως και να 'χει, η ταινία ξεπέρασε το ''Avatar'' στις ταινίες με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

3. Avengers: Infinity War (2018) – 325 εκατ. δολάρια
Το ακριβές ποσό επιβεβαιώθηκε στα $325 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2019, παρόλο που τον προηγούμενο χρόνο υπήρχαν διαφωνίες για το πόσο πολύ ξεπέρασε τα $300 εκατομμύρια. 

4. Οι πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του κόσμου (2007) – 300 εκατ. δολάρια
Σύμφωνα με το Wall Street Journal, η συγκεκριμένη ταινία ήταν από τις πρώτες που ξεπέρασαν τα $300 εκατομμύρια σε budget. Ήταν όμως η ταινία με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο, με το ''Da Vinci Code'' να ακολουθεί. Στο τέλος του 2007, ήταν και επίσημα αυτή με τα περισσότερα έσοδα της χρονιάς.

5. Justice League (2017) – 300 εκατ. δολάρια
Ο Joss Whedon ανέλαβε τη σκηνοθεσία όταν ο Zack Snyder αποσύρθηκε μετά τον θάνατο της κόρης του. Αυτό σήμαινε πως κάποιες σκηνές έπρεπε να γυριστούν ξανά, και το ύφος της ταινίας έγινε πιο ελαφρύ, περιορίζοντας τη διάρκεια της ταινίας σε λιγότερο από 2 ώρες.

6. Solo: A Star Wars Story (2018) – 275 εκατ. δολάρια
Το ποσό επιβεβαιώθηκε από το Evening Standard, με βάση τα χαρτιά που εκδόθηκαν όταν άρχισε η διανομή της ταινίας. Όταν απολύθηκαν οι σκηνοθέτες Phil Lord και Chris Miller, o Ron Howard ξαναγύρισε ένα μεγάλο μέρος της ταινίας που στο τέλος αποτέλεσε το 70% του τελικού αποτελέσματος.

7. Spider-Man 3 (2007) – 258 εκατ. δολάρια
''Tο μπάτζετ για τα εφέ ήταν κατά 30% ψηλότερο και αυτό φαίνεται στους αριθμούς των σκηνών δράσης, το επίπεδο των σκηνών και την πολυπλοκότητα του Sandman. Έπειτα, το καστ έβγαλε περισσότερα από ό,τι στις προηγούμενες ταινίες, και το άξιζαν'' είχε πει η παραγωγός Laura Ziskin στο Rotten Tomatoes το 2007. 

8. The Lion King (2019) – Πάνω από 250 εκατ. δολάρια
Το Deadline δημοσίευσε πως τουλάχιστον $260 εκατομμύρια της παραγωγής πήγε στα CGI, δηλαδή στις εικόνες που δημιουργήθηκαν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

9. Avatar (2009) – 237 εκατ. δολάρια
Το ποσό επιβέβαιωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του 21st Century Fox μιλώντας στο The Wrap, το 2009. Όταν κυκλοφόρησε είχε ξεπεράσει, σε εισπράξεις όλων των εποχών, την προηγούμενη blockbuster επιτυχία του James Cameron, ''Titanic'' μέχρι που κυκλοφόρησε το ''Endgame''.

10. The Dark Knight Rises (2012) – 230 εκατ. δολάρια
To αρχικό κόστος υπολογιζόταν γύρω στα $250 εκατομμύρια, αλλά μειώθηκε λόγω πίστωσης φόρου στα $240 εκατομμύρια. Η ταινία ολοκλήρωσε την τριλογία του Christopher Nolan.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ταινίες  |  budget  |  λίστα  |  avengers  |  dark knight  |  johnny depp  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ