ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Όσα πρέπει να ξέρεις για την ταινία

Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδας - Κύπρου - Αγγλίας και έχει τίτλο ''Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη'', με σκηνοθέτη τον Σταύρο Παμπαλλή. Ένα σύγχρονο ''αστικό γουέστερν'' που λαμβάνει χώρα στην Λευκωσία, κοντά στην Πράσινη Γραμμή, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, πρόκειται να ξεκινήσει την κινηματογραφική του πορεία διαδικτυακά, στις 19, 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου, με εισιτήρια να προπωλούνται στο viva.gr. Έτσι, γίνεται αυτόματα η πρώτη ελληνική ταινία που κυκλοφορεί σε παγκόσμια πρώτη online, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στον κόσμο, και θα είναι διαθέσιμη για προβολή σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη (εκτός των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης).

Στην ταινία εμφανίζονται οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως έχει βραβευτεί στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης με τρία βραβεία, αλλά και στα Βραβεία ΕΡΤ με δύο βραβεία εκ των οποίων του Πρώτου Βραβείου ως νικήτρια του Βραβείου Κοινού. 

Το στόρι

Eν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Π,  σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, και 4 χρόνια άνεργος, κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η κυρία Π από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Μόλις που καλύπτει το ρεύμα και νερό. Το μόνο πράγμα που κρατά την οικογένεια δεμένη είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Όταν όμως έρχεται η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις είναι απροσδόκητες. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω της αναπάντεχης εμφάνισης μιας πελάτισσας της κυρίας Π, και ενός άτυχου ταξιτζή, ο οποίος διάλεξε κακή μέρα για να κόψει το κάπνισμα!

Δείτε το τρέιλερ. 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ