ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

newsroom must

Ποια ήταν στην πραγματικότητα η βασίλισσα που υποδύεται η Golda Rosheuvel

Μέχρι σήμερα θα έχετε και εσείς καταλάβει πως το''Bridgerton'', που έκανε πρεμιέρα στο Netflix τα Χριστούγεννα, είναι η δημοφιλέστερη σειρά των ημερών και, αποτελεί επίσημα πλέον, μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την πλατφόρμα streaming. Την ίδια όμως στιγμή και όπως κάθε viral επιτυχία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με το αν η παραγωγή έπραξε σωστά που παρουσίασε μαύρους ευγενείς στη Βρετανία του 19ου αιώνα και το αν ουσιαστικά με αυτό τον τόπο αλλοίωσε την ιστορία. Την ίδια στιγμή, διατυπώνετε μια ακόμη ερώτηση: ήταν η βασίλισσα πράγματι μαύρη;

Αν και η σειρά στην πραγματικότητα τροποποιεί την ιστορία παρουσιάζοντας μαύρους λόρδους, Δούκες και ευγενείς καθώς ως γνωστό κάτι τέτοιο την περίοδο εκείνη ήταν ουτοπικό, η βασίλισσα Charlotte, σύμφωνα με διάφορες πηγές, πράγματι, ήταν μαύρη.


Portrait by Thomas Gainsborough, 1781 / Wikipedia

Αναλυτικότερα η βασίλισσα Charlotte του Mecklenburg-Strelitz την οποία στην σειρά υποδύεται η Golda Rosheuvel, ήταν σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου Γ’ και βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Γεννήθηκε το 1744 στο Mecklenburg-Strelitz της Γερμανίας. Στην ηλικία των 17 ετών μετακόμισε στην Βρετανία και μόλις έξι ώρες μετά την άφιξή της παντρεύτηκε τον βασιλιά. Αν και δεν υπάρχουν άπειρα στοιχεία γι' αυτήν, αρκετοί ιστορικοί που μελέτησαν την πορεία και το γενεαλογικό της δέντρο υποστηρίζουν πως κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη Αφρικανή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας καθώς σύμφωνα με τον ιστορικό Mario De Valdes y Cocom ήταν απόγονός του βασιλιά Αλφόνσο Β’ της Πορτογαλίας και της ερωμένης του, Ouruana, που είχε αφρικανική καταγωγή. Πορτρέτα πάντως της εποχής την παρουσιάζουν με σκούρο δέρμα και σγουρά μαλλιά. Φυσικά, κανένας δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει αν όντως είχε μορφή παρόμοια με αυτή του ''Bridgerton''. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Bridgerton  |  Charlotte  |  Σαρλότ  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ