ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

newsroom must

''Το μήνυμα είναι ότι πάντα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μια δύσκολη στιγμή στο να βγάλει κάτι θετικό''

Βραβευμένη δύο φορές από τα βραβεία φωτογραφίας Julia Margaret Cameron και Pollux, και με εικόνες της να είναι μέρος των μόνιμων συλλογών του Μουσείου της Νέας Υόρκης, η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη απαθανατίζει καθημερινές στιγμές που προκαλούν συναισθήματα αλλά και γεγονότα επικαιρότητας που υποστηρίζει.

Η πλειονότητα των φωτογραφιών της είναι σε εξωτερικούς χώρους και έχουν πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Η καραντίνα της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα αυτοπορτρέτα, αφού το μεγαλύτερο μέρος της καραντίνας το πέρασε στο Λονδίνο. Δημιούργησε έτσι μια συναρπαστική σειρά αυτοπορτρέτων, που αποτύπωναν συνθήκες και τα δικά της συναισθήματα απέναντι σε κάτι πρωτόγνωρο όπως μια πανδημία. 

''Ήταν μια δύσκολη περίοδος, είχαν πανικοβληθεί πολλοί, είχαν ξεχυθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ και υπήρχαν ελλείψεις και στα τρόφιμα και στα φάρμακα. Εγώ είχα κλειστεί στο σπίτι λόγω υγείας και αυτό το βίωνα περίεργα. Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν κλειδωμένη μέσα και δεν με άφηναν να βγω και επειδή είμαι άνθρωπος του περπατήματος, λόγω δουλειάς, μου κακοφάνηκε αρκετά'' λέει, μιλώντας στην LIFO. 

''Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν να συνεχίσω να δημιουργώ. Δύσκολες καταστάσεις περνάμε στη ζωή μας όλοι και συχνά μέσα από μια δύσκολη κατάσταση πάντα μπορεί να βγει κάτι το θετικό. Όταν είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι, οι δυσκολίες μας ωθούν σε καινούργιες ιδέες, σε πράγματα που δεν θα είχαμε κάνει κάτω από άλλες συνθήκες, οπότε για μένα ο εγκλεισμός ήταν μια πρόκληση για να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό. Είχα όλο τον χρόνο να το κάνω, είχα ένα περιβάλλον που με βοηθούσε πολύ, οπότε αποφάσισα να στρέψω την κάμερα επάνω μου και κατά κάποιο τρόπο να εξερευνήσω και τα συναισθήματά μου, τους φόβους, τις ανησυχίες, τις επιθυμίες μου, όλα αυτά τα οποία βιώνει κανείς υπό τέτοιες συνθήκες'' συμπληρώνει.

''Το μήνυμα είναι ότι πάντα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μια δύσκολη στιγμή στο να βγάλει κάτι θετικό. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος υπό πίεση πάντα μπορεί να βγάλει αποτελέσματα θαυμάσια και όταν πιέζουμε τον εαυτό μας μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να προσαρμοζόμαστε σε πράγματα που δεν θα είχαμε ποτέ προσπαθήσει. Και μόνο η διαδικασία αυτή πιστεύω ότι είναι ένα μάθημα ζωής που μας κάνει και πιο δυνατούς. Οπότε το μάθημα, πέρα από το μήνυμα, είναι να μην εγκαταλείπει κανείς και πάντα να συνεχίζει να προσπαθεί και να μάχεται για το καλύτερο''.

Με πληροφορίες από την LIFO.gr

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ