ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Flashback: Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για τα Oscars!

Tα βραβεία Ακαδημίας είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Από το 1929 όταν ξεκίνησαν, βραβεύουν τους καλύτερους στον χώρο του κινηματογράφου με το χρυσό αγαλματίδιο που στην πορεία έγινε γνωστό με το ψευδώνυμο «Όσκαρ». Η πρώτη απονομή έλαβε χώρα στις 16 Μαϊου 1929, σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο ξενοδοχείο Hollywood Roosevelt με κοινό περίπου 270 ανθρώπων. Στην πιο κάτω φωτογραφία βλέπουμε στιγμιότυπο από την πρώτη απονομή, το 1929. 

Τα εισιτήρια για το κοινό κόστισαν πέντε δολάρια. Με τη σημερινή αξία του δολαρίου, στα σημερινά δεδομένα θα ήταν $69. Δεκαπέντε αγαλματίδια δόθηκαν σε καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και άλλους υποψήφιους από τον χώρο του κινηματογράφου για την περίοδο 1927-1928. Η τελετή διήρκησε 15 λεπτά. Οι νικητές ανακοινώθηκαν στα Μέσα τρεις μήνες νωρίτερα αλλά αυτό άλλαξε πριν τη δεύτερη τελετή. Από την επόμενη χρονιά, τα βραβεία μεταδίδονταν ραδιοφωνικά και το 1953 ξεκίνησαν να προβάλλονται από την τηλεόραση και μπορείτε να δείτε την έναρξη της συγκεκριμένης απονομής πιο κάτω. 

Από το 1930 και για μια δεκαετία, οι νικητές δημοσιεύονταν στις εφημερίδες στις 11μμ τη βραδιά των βραβείων. Αυτή η μέθοδος γινόταν μέχρι που, το 1941, η εφημερίδα Los Angeles Times ανακοίνωσε τους νικητές πριν την απονομή. Έκτοτε καθιερώθηκε ο σφραγισμένος φάκελος με το όνομα του νικητή. Πλέον έχει εξελιχτεί σε μία από τις δημοφιλέστερες απονομές κινηματογραφικών βραβείων. Οι σινεφίλ περιμένουν πώς και πώς να δουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς να παίρνουν Όσκαρ, και οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι και οι υπόλοιποι συντελεστές θεωρούν μια βράβευση στα Όσκαρ ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα.  

Ο πρώτος που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού ήταν ο Emil Jannings (φώτο), για τις ταινίες «The Last Command» και «The Way of all Flesh». Πλέον, επίσης, δεν μπορείς να παρευρεθείς στα βραβεία εάν δεν έχεις κάποιο επαγγελματικό λόγο που το κάνεις. Ο κόσμος όμως μπορεί να κάνει αίτηση για τη θέση του «seat filler», δηλαδή αυτού που γεμίζει τη θέση ενός επώνυμου όταν αυτός πρέπει να εγκαταλείψει την αίθουσα για κάποιο λόγο. 

Παρόλο όμως που η βραδιά των βραβείων θεωρείται μία από τις πιο ''χλιδάτες'' και πιο σημαντικές βραδιές της κινηματογραφικής χρονιάς, υπήρχαν και πολλές... άβολες στιγμές. Άλλες θέλουμε να τις ξεχάσουμε, άλλες θέλουν οι πρωταγωνιστές να τις ξεχάσουν και άλλες θέλουμε απλά να της βλέπουμε ξανά και ξανά. 

Ποιες ήταν αυτές;

1,Το φιλί της Angelina Jolie στον αδερφό της

Πλέον είναι ηθοποιός πρώτης γραμμής, με σοβαρό ανθρωπιστικό έργο και αξιόλογες ταινίες - ως επί το πλείστον. Το 2000 όμως η Angelina Jolie έκανε πρωτοσέλιδα γιατί φίλησε τον αδερφό της... στο στόμα. Και δεν ήταν ένα απλό φιλί που ανταλλάζουμε με συγγενείς. 

2. Η τούμπα της Jennifer Lawrence

Την αγαπήσαμε ίσως από την πρώτη φορά που την είδαμε σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μετά απ' αυτό, την λατρέψαμε! Η Jennifer Lawrence, στα Oscars του 2015, ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το πρώτο Oscar της καριέρας της. Στα σκαλιά, πάτησε το φόρεμά της και έπεσε. Η αντίδραση της, απλά απολαυστική. 

3. Ο James Franco και η Anne Hathaway παρουσιαστές

 
Είναι πολύ καλοί ηθοποιοί και οι δύο, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ήταν όμως το ίδιο καλοί και στην παρουσίαση των βραβεών, το 2011. Ήταν μια προσπάθεια από τους υπεύθυνους, βλέπετε, να τραβήξει το πιο νεανικό κοινό. Δεν ήταν ό,τι χειρότερο, ομολογουμένως, αλλά οι ίδιοι μάλλον θέλουν να το ξεχάσουν, κυρίως μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκαν. 

4. Το φιλί του Adrien Brody στην Halle Berry

O Adrien Brody το 2003 κέρδισε το Oscar ''Α' Αντρικού Ρόλου'' για την ταινία ''Ο Πιανίστας'' και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που φίλησε τον άνθρωπο που του μετέφερε τα νέα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν η Halle Berry και η σκηνή έγινε viral, φυσικά. 

6. Ποιος είναι ο νικητής τελικά, το ''Moonlight'' ή το ''La La Land''; 


Εννοείται δεν θα μπορούσε η λίστα να είναι ολοκληρωμένη αν δεν συμπεριλαμβάναμε την περσινή γκάφα με την ανακοίνωση λάθος νικητή. O Warren Beatty και η Faye Dunaway ανακοίνωσαν το ''La La Land'' ως νικητή στην κατηγορία ''Καλύτερη Ταινία'' αλλά τελικά είχε γίνει μπέρδεμα με τις κάρτες. Το βραβείο το πήρε η ταινία ''Moonlight'' και η στιγμή έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο... αμήχανες.  

Όσον αφορά το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Το Όσκαρ είναι ένα επιχρυσωμένο αγαλματίδιο από χαλκό και κασσίτερο, έχει ύψος 34cm, ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά και αποτελεί έμπνευση του Αμερικανού γλύπτη George Stanley. Για το όνομα του αγαλματιδίου έχουν ακουστεί αρκετά, ενώ εκείνη η εκδοχή που ακούγεται σαν πιο πιθανή είναι ότι μία υπάλληλος της ακαδημίας ονόματι Μάργκαρετ Χέρικ μόλις είδε το βραβείο είπε ότι μοιάζει σαν τον θείο της τον Όσκαρ.

Η αξία των πρώτων υλών για την κατασκευή καθενός από τα χρυσά αγαλματίδια φθάνει τα 796 ευρώ. Παρότι λάμπουν και εξωτερικά είναι καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων το εσωτερικό τους αποτελείται από ένα κράμα κασσίτερου το οποίο φτιάχνεται ειδικά για τα Οσκαρ.

H φετινή απονομή λαμβάνει χώρα την Κυριακή 4 Μαρτίου με τον Jimmy Kimmel παρουσιαστή για δεύτερη χρονιά. 

 

Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2018: Με άρωμα Ελλάδας τα δώρα 114.000 ευρώ που θα πάρουν οι σταρ του Χόλιγουντ 

Oscars: Μία ακόμα επιχείρηση 

Αυτό το δίδυμο επιστρέφει στα Oscars! 

Stop the press! Ανακοινώθηκαν oι υποψηφιότητες των Όσκαρ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση