ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Εσύ είδες τη νέα ταινία του Netflix;

Ανάμεσα στις νέες αφήξεις του Netflix βρίσκεται και μία ταινία για την οποία έχουν ακουστεί πολλά, ως επί το πλειστών θετικά. Το ''The Trial of the Chicaco 7'' είναι αφενός ιστορικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα (που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον) και αφετέρου περιλαμβάνει ένα υπέροχο καστ ηθοποιών από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους υποστηρικτικούς ρόλους. 

Η ταινία ακολουθεί τους Chicago 7, μια ομάδα από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στο Βιετνάμ και που αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας και παραβίασης των συνόρων της πόλης με σκοπό να προκαλέσουν εξεγέρσης στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 1968. Πρωταγωνιστούν οι Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, John Carroll Lynch, Noah Robbins και Daniel Flaherty με τους Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Yahya Abdul-Mateen II κ.ά. να τους πλαισιώνουν. 

Η ταινία του Aaron Sorkin, αρχικά, προοριζόταν για κινηματογραφική πρεμιέρα αλλά κατέληξε στο Netflix λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. 

Από την πρώτη στιγμή το σύνολο κέρδισε τους θεατές και τους κριτικούς, που του έδωσαν βαθμολογία 93% στο Rotten Tomatoes, με βάση 270 κριτικές. ''Δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, αλλά για δραματοποίηση των γεγονότων που φανερώνουν μεγάλη δύναμη, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνουν βασικές αλήθειες. Είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς'' έγραψε ο δημοσιογράφος Richard Roeper. O Owen Gleiberman του Variety, ωστόσο, γίνεται πιο αναλυτικός: ''Ο Sorkin έστησε την ταινία με μαεστρία, έτσι ώστε να μην είναι ποτέ για κάτι συγκεκριμένο. Αφορά την θεατρική παράνοια του πολέμου σε ένα δικαστήριο, το πώς η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει σε τίποτα και το πώς εξελίχτηκαν οι διαμαρτυρίες στο Σικάγο'' ενώ στη συνέχεια επαίνεσε τις ερμηνείες του Redmayne και του Cohen. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ