ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Από τότε που η Βρετανική έκδοση της Vogue πέρασε στα χέρια του Edward Enninful, έχουμε δει πολλά καινοτόμα εξώφυλλα που διέφεραν από τα προηγούμενα. 

Το εξώφυλλο του νέου τεύχους είναι ανάμεσα σ' αυτά αφού φιλοξενεί 9 μοντέλα που ''αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας''. Τα 9 μοντέλα είναι οι Halima Aden και Adut Akech - οι οποίες γεννήθηκαν στο ίδιο προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα - και οι Radhika Nair, Yoon Young Bae, Faretta, Fran Summers, Vittoria Ceretti, Paloma Elsesser και Selena Forrest. Τα μοντέλα φέρουν διαφορετικές εθνικότητες, σωματότυπους και χρώμα δέρματος ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά στα 102 χρόνια του Βρετανικού Vogue που στο εξώφυλλο ποζάρει μοντέλο με hijab (η Halima Aden). Όλα τα μοντέλα είναι φρέσκα πρόσωπα που, που χαρακτηρίζονται ''New Frontiers'' στον τίτλο. Με αυτό τον ορισμό, το Vogue τις χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, ως αυτές που θα πάρουν τη μόδα ένα βήμα πιο μπροστά, χρησιμοποιώντας τον όρο που είχε σαν σλόγκαν ο Αμερικανός πρόεδρος John F. Kennedy. 

O ίδιος ο Enninful, γράφει στο άρθρο του πως στόχος της Βρετανικής Vogue είναι να τιμήσει και να προβάλει τη διαφορετικότητα: 

''Ένα από τα θετικά των τελευταίων μηνών είναι ότι η βιομηχανία της μόδας υιοθετεί επιτέλους μια έννοια που έχει καθορίσει όλη μου την επαγγελματική ζωή: την ποικιλομορφία. Όταν λέω ποικιλομορφία-και θέλω να είμαι ξεκάθαρος- δεν αναφέρομαι μόνο στο άσπρο και το μαύρο. Αναφέρομαι σε όλο το φάσμα της διαφορετικότητας, είτε αυτό αφορά τη φυλή, είτε το μέγεθος, είτε το κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο, είτε τη θρησκεία, είτε την σεξουαλικότητα. Αυτό θέλω τιμήσω με αυτό το εξώφυλλο''. 

To ιδιαίτερο, fold out εξώφυλλο πάντως έγινε viral στο Twitter με τον κόσμο να επαινεί και να χειροκροτεί την κίνηση του Enninful και της Vogue. 

Τι λέτε εσείς;

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ