ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το εξώφυλλο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

H Ιταλική Vogue είναι ένα περιοδικό συνώνυμο με τη μόδα, με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας να έχουν ποζάρει στα εξώφυλλα του ανά τα χρόνια. Τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κυκλοφορεί με ένα ολόλευκο εξώφυλλο, σαν ειδική έκδοση στον καιρό της πανδημίας.

''Το λευκό είναι πρώτα απ' όλα σεβασμός. Το λευκό είναι αναγέννηση, φως μετά το σκοτάδι, το σύνολο όλο των χρωμάτων. Λευκές είναι οι στολές αυτών που σώζουν ζωές βάζοντας σε κίνδυνο τις δικές τους. Ειναι χρόνος και χώρος για σκέψη, και για σιωπή επίσης. 

Το λευκό είναι για αυτούς που γεμίζουν τον χρόνο τους με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική, καλοσύνη. Είναι μια υπενθύμιση πως μετά την κρίση του 1929 τα ρούχα έγιναν λευκά. Ένα χρώμα που εκφράζει την αγνότητα  στο παρόν και την ελπίδα για το μέλλον και, πάνω αππ' όλα, το λευκό δεν είναι υποταγή. Είναι μια λευκή σελίδα που θα γεμίσει με μια νέα ιστορία που θα αρχίσει τώρα'' γράφει ο αρχισυντάκτης της Ιταλικής Vogue, Emanuele Farneti.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

Μέσα, το τεύχος Απριλίου παρουσιάζει ένα θεματικό που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα από 40 καλλιτέχνες - συχνούς συνεργάτες του περιοδικού (Steven Klein, Mert and Marcus, Bella Hadid, Gigi Hadid κ.ά.) και τους δείχνει να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους διαδικτυακά.  Επίσης, μια σειρά από σχεδιαστές και creative directors μεγάλων οίκων (Miuccia Prada, Valentino, Maria Grazia Chiuri, Alessandro Michele, Donatella Versace κ.ά.) σχεδίασαν αποκλειστικά σκίτσα, με αφορμή την κατάσταση που ζούμε ανά το παγκόσμιο.  

Το νέο τεύχος της Ιταλικής Vogue είναι διαθέσιμο δωρεάν και online στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ