ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Όχι δεν ήταν η καφετέρια «Elephant House»,

 Αν είσαι fan του σύμπαντος του Harry Potter σίγουρα θα έχει ακούσει ότι η συγγραφέας J. K. Rowling ξεκίνησε να γράφει τα βιβλία σε ένα café το «Elephant House» στο Εδιμβούργο.

Μέσα από μερικά Tweet της αποφάσισε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και μείναμε άφωνοι. Όπως γράφει η ταμπέλα στο café «Elephant House» είναι η γενέτειρα του Harry Potter κάτι που μάλλον δεν ισχύει αφού όπως έγραψε η Rowling η ιστορία ξεκίνησε στο Λονδίνο σε διαμέρισμα πάνω από ένα κατάστημα αθλητικών. 

«Έγραφα τον Potter για αρκετά χρόνια πριν ακόμα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το καφέ, οπότε δεν πρόκειται για την γενέτειρά του, όμως πράγματι έγραψα εκεί οπότε τους ”αφήνουμε το ελεύθερο”».

Στην συνέχεια δημοσίευσε μια φωτογραφία του σημείου οπού ξεκίνησε να γράφει την σειρά των βιβλίων «Αυτή είναι η πραγματική γενέτειρα Harry Potter. Αν με την ”γενέτειρα” εννοούμε το σημείο που για πρώτη φορά τοποθέτησα το στιλό πάνω στο χαρτί. Αν όμως εννοούμε το μέρος όπου είχα την ιδέα για την δημιουργία του σύμπαντος του Potter, αυτή ήρθε στο τρένο από το Μάντσεστερ για το Λονδίνο. Με διασκεδάζουν οι θεωρίες ότι για το Hogwarts εμπνεύστηκα από όμορφα μέρη που είδα ή επισκέφτηκα, επειδή απέχει πολύ από την αλήθεια».

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν εμπνεύστηκε την ιστορία από ένα βιβλιοπωλείο στην Πορτογαλία αφού δεν το είχε επισκεφτεί ποτέ. «Ποτέ δεν επισκέφτηκα το βιβλιοπωλείο, δεν γνώριζα την ύπαρξή του. Είναι όμορφο και μακάρι να το είχα επισκεφτεί, όμως δεν σχετίζεται με το Hogwarts ».

Αποκάλυψε ακόμα πως έγραψε για το Quidditch «Αυτό το κτίριο είναι στο Μάντσεστερ και εκεί στεγαζόταν το ξενοδοχείο Μπούρνβιλ. Σε μια διανυκτέρευσή μου εκεί το 1991, έγινα η εφευρέτρια του Quidditch ».

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ