ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Η Yalitza Aparicio Martínez ήταν, μέχρι προσφάτως, μια απλή δασκάλα νηπιαγωγείου στην Οαχάκα του Μεξικού, αλλά η ταινία «Roma» έμελλε να της αλλάξει τη ζωή και τώρα έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue. Στην ταινία υποδύεται την Cleo, έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από την οικιακή βοηθό που μεγάλωσε τον σκηνοθέτη Alfonso Cuarón όταν ήταν μικρός.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας και τις διθυραμβικές κριτικές, η Yalitza Aparicio Martínez πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλο της μεξικανικής Vogue, για το τεύχος Ιανουαρίου με ένα φόρεμα του οίκου Dior.

Η επιλογή της Yalitza Aparicio Martínez όπως ήταν φυσικό πυροδότησε πολύ θετικά σχόλια, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για ιστορική στιγμή. Μια σύντομη αναδρομή στην 20ετή ιστορία της μεξικανικής έκδοσης του περιοδικού αποδεικνύει πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα εξώφυλλα προέβαλαν ψηλές, εντυπωσιακές και συνήθως ξανθές γυναίκες, αφού το να έχουν λατινική καταγωγή δεν ήταν απαραίτητο.

«Καταρρίπτονται συγκεκριμένα πρότυπα: πως μόνο άνθρωποι με συγκεκριμένο προφίλ μπορούν να γίνουν ηθοποιοί ή να πρωταγωνιστήσουν σε εξώφυλλα περιοδικών. Πλέον αναγνωρίζονται και άλλα πρόσωπα. Είναι κάτι που με κάνει τόσο χαρούμενη και περήφανη για τις ρίζες μου», σχολίασε η Yalitza Aparicio Martínez σε βίντεο για την Vogue.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ