ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Κι όμως, αυτός ο YouTuber έκανε κάτι αξιοπρόσεκτο

Θα σου εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε με τον τίτλο. Ο YouTuber, Funk Turkey, δημιούργησε ένα τραγούδι διάρκειας τριών λεπτών, με έναν ήχο που θυμίζει με την πρώτη τον γνώριμο, χαρακτηριστικό ήχο των Nirvana. 

Ο Turkey εξηγεί πως για να πετύχει τον ήχο του θρυλικού συγκροτήματος, χρεισημοποίησε το lyrics.rip για να κατεβάσει πρώτα όλους τους στίχους των Nirvana, έτσι ώστε να συνθέσει νέους με τη βοήθεια της Αλυσίδας Μάρκοφ (της τυχαίας σύνθεσης ενός αποτελέσματος με βάση συγκεκριμένα δεδομένα). Στο νέο τραγούδι, με τίτλο ''Smother'', τραγουδά ο ίδιος από την κουζίνα του σπιτιού του, και ζητά συγγνώμη από τον ντράμερ των Nirvana, Dave Grohl, μιας και χρησιμοποίησε ντραμ από τον υπολογιστή. 

''Όλα τα φωνητικά και η μουσική είναι δικά μου, με εμένα στο μιξάζ, ηχογραφημένα στην κουζίνα μου με μια φτηνή ηλεκτρική κιθάρα, ένα χάλια μικρόφωνο και ένα παλιό αντίγραφο του ProTools. [...] Ξέρω πως ο Dave Grohl μισεί τα ντραμ του υπολογιστή, αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσα να έχω. Συγγνώμη Dave, εξακολουθώ να σ' αγαπώ'' γράφει στην περιγραφεί του βίντεο στο YouTube.

Ακούστε το ''Smother'' εδώ. 

Με τον ίδιο τρόπο, ο Turkey έχει δημιουργήσει κομμάτια στο στυλ άλλων μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Metallica, οι AC/DC και οι Nickelback. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
nirvana  |  youtube  |  funk turkey  |  μουσική  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ