ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Mια πριγκίπισσα από τη Σαουδική Αραβία ήταν η επιλογή της Vogue για ένα τεύχος αφιερωμένο στην κατοχύρωση του δικαιώματος των γυναικών της χώρας να οδηγούν. Η Hayfa bint Abdullah Al Saud, καλλιτέχνης και κόρη του βασιλιά Abdullah, που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουνίου, φωτογραφήθηκε από τον Boo George φορώντας λευκά ρούχα και ασορτί μαντήλι στο κεφάλι, καθισμένη πίσω από το τιμόνι ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, στην έρημο έξω από τη Τζέντα.

«Στη χώρα μας υπάρχουν κάποιοι συντηρητικοί που φοβούνται την αλλαγή. Πολλοί δεν έχουν γνωρίσει κάτι άλλο. Προσωπικά, υποστηρίζω με μεγάλο ενθουσιασμό αυτές τις αλλαγές. Είναι εύκολο να σχολιάζεις άλλες κοινωνίες και να θεωρείς πως η δική σου είναι ανώτερη, αλλά ο κόσμος της Δύσης πρέπει να θυμάται πως κάθε χώρα είναι συγκεκριμένη και ξεχωριστή. Έχουμε δυνατά και αδύναμα σημεία αλλά πάντα αφορούν στην κουλτούρα μας, και είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να την καταλάβεις παρά να την κρίνεις», σημειώνει στη συνέντευξή της η πριγκίπισσα Hayfa σχετικά με το διάταγμα που για πρώτη φορά θα επιτρέπει στις γυναίκες να αποκτήσουν άδειες οδήγησης.

Στο τεύχος φιλοξενούνται επίσης οι ιστορίες κι από άλλες πρωτοπόρες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ασχολούνται με τη μόδα, την πολιτική και τις τέχνες. Ανάμεσά τους είναι και η Saja Kamal, παίκτρια ποδοσφαίρου που φιλοδοξεί να φτάσει την πρώτη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας στο FIFA World Cup, αλλά και η Ahd Kamel, η πρώτη ηθοποιός της Σαουδικής Αραβίας που έπαιξε στο Netflix.

«Ως μητέρα τριών παιδιών, η πριγκίπισσα Hayfa έχει αφιερώσει τη ζωή της στην οικογένειά της και την τέχνη της. Ένιωσα τεράστια τιμή όταν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας για να είναι στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουνίου. Όπως γνωρίζουν πολίτες της περιοχής, η ζωή από τις κυρίαρχες οικογένειες της Αραβίας είναι φοβερά ιδιωτική, οπότε με τιμά ακόμη περισσότερο με τέτοια κίνηση εμπιστοσύνης», σχολίασε ο αρχισυντάκτης του Vogue Arabia, Manuel Arnaut.

Ο Shashi Menon, CEO & εκδότης του Vogue Arabia, είπε: «Η Σαουδική Αραβία και γενικά ο αραβικός κόσμος βρίσκεται εν μέσω ιστορικών αλλαγών και είμαι κατενθουσιασμένοι που φιλοξενούμε και προβάλλουμε τις φωνές και τα πρόσωπα πίσω από αυτές τις αλλαγές».

Ο βασιλιάς Σαλμάν αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2017 να άρει το μέτρο βάσει του οποίου απαγορευόταν στις γυναίκες να οδηγούν. Το βασιλικό διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν θα τεθεί σε εφαρμογή στις 24 Ιουνίου. Η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική χώρα που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Πλέον έχει ξεκινήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του συντηρητικού, μουσουλμανικού βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ