ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Τι είναι το jalebi, baby;

Ξεκίνησε από το TikTok και τα Reels του Instagram και κατέληξε σε καλοκαιρινό χιτ. Ο Tesher τραγουδά πλέον ''Jalebi Baby'' μαζί με τον Jason Derulo και σίγουρα όταν το ακούς χορεύεις στον ρυθμό, ίσως κάποιες φορές τραγουδάς κιόλας. Καλά όλα αυτά, ξέρεις τι είναι το jalebi; Στο βίντεο οι δύο άντρες χορεύουν σε Ινδικό σκηνικό και υπάρχει λόγος πέραν του ότι ο Tesher είναι μισός Ινδός. 

Το jalebi είναι ένα γλυκό που γίνεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό που συναντάς συχνά σε πανηγύρια και αποτελείται από ένα τηγανητό κουρκούτι, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεται σε ένα σιρόπι ζάχαρης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Έχουν υφή τσίχλας με μία κρυσταλλωμένη ζαχαρούχα εξωτερική επένδυση. Κιτρικό οξύ ή χυμός λεμονιού μερικές φορές προστίθεται στο σιρόπι, καθώς και ροδόνερο ή άλλες γεύσεις.

Πιστεύεται ότι προέρχεται από ένα παρόμοιο πιάτο της Δυτικής Ασίας. Σύμφωνα με το λεξικό Hobson – Jobson, η λέξη jalebi είναι παραφθορά της αραβικής zalabiya ή της περσικής zalibiya, που είναι το όνομα για ένα παρόμοιο πιάτο. Στο Ιράν, όπου είναι γνωστό ως zulbia, το γλυκό παραδοσιακά δίνεται στους φτωχούς κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ένα βιβλίο μαγειρικής του 10ου αιώνα, δίνει πολλές συνταγές για το zulubiya. Υπάρχουν πολλές συνταγές του 13ου αιώνα, του γλυκού, μεταξύ των οποίων και σε ένα βιβλίο από τον Μωάμεθ μπιν Χασάν αλ-Μπαγκντάντι. Το πιάτο ήρθε στην μεσαιωνική Ινδία από τους Πέρσες εισβολείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
μουσική  |  jason derulo  |  tesher  |  jalebi  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ