ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Μαρία Φάντη

Τους τελευταίους μήνες, ο κορωνοϊός έχει για τα καλά αλλάξει τη ζωή κάθε ανθρώπου

Τους τελευταίους μήνες, ο κορωνοϊός έχει για τα καλά αλλάξει τη ζωή κάθε ανθρώπου σε σημείο που αρκετός κόσμος φοβάται μέχρι και να επισκεφτεί το σουπερμάρκετ.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως σιγά-σιγά με σταθερά βήματα θα επιστρέψουμε σε κάποιες αγαπημένες μας συνήθειες, όπως το κολύμπι στη θάλασσα.Οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν αλλά η ζέστη και αύξηση της υγρασίας δεν επηρεάζουν τον ιό. Η αλλαγή της θερμοκρασίας και κυρίως της υγρασίας στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μεταδίδεται. Για πολλούς ίσως να είναι αυτό που περίμεναν εδώ και καιρό, για άλλους μπορεί να είναι καλά νέα, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη ανησυχία αν είναι ασφαλές να πηγαίνουμε για μπάνιο στη θάλασσα.


Σίγουρα έχετε διαβάσει αρκετά σε διάφορα άρθρα με ειδικούς να παροτρύνουν τους λάτρεις του νερού να μείνουν μακριά καθώς ο ιός είναι επικίνδυνος και στο νερό. Αυτό θα είναι μια δοκιμασία για όλους μας. Όλοι θέλουμε να απολαύσουμε πιο χαλαρές μέρες κολυμπώντας αλλά προπάντων θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι παραλίες αλλά οι συμπεριφορές. Η σκέψη, η τήρηση των μέτρων από τον καθένα μας, είναι το κλειδί για τον μετριασμό των κινδύνων. Το να αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις παραλίες είναι μια διασκεδαστική εμπειρία ειδικά μετά από τόσες μέρες εγκλεισμού. Η πρόκληση, όμως, είναι ο περιορισμός των ανθρώπων στην παραλία, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η κοινωνική απόσταση.
Το καλό είναι πως έχουμε αρκετές παραλίες -οργανωμένες και μη- που έχουν αρκετή έκταση, άρα μπορούμε να κρατήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ μας.Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Οπωσδήποτε μετά το μπάνιο, για να προστατευτούμε, θα πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας και να είμαστε προσεκτικοί, αποφεύγοντας να αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας.
Εκτός από τις πετσέτες μας, τις οποίες ασφαλώς δεν θα πρέπει να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να μοιραστούμε με κάποιον άλλον, η μάσκα θα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ πριν και μετά τη θάλασσα αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Στη δεύτερη φάση που θα μπορούμε να επισκεφτούμε τις παραλίες και να μπορέσουμε να κάτσουμε να απολαύσουμε και τον δυνατό ήλιο της χώρας μας, καλό θα ήταν να ξεχάσουμε για λίγο τα δημόσια κρεβατάκια αλλά και το άπλωμα της πετσέτας στην άμμο. Ίσως ένα ατομικό κρεβατάκι ή κάποιο χαλάκι να ήταν μια καλή λύση όπως και οι δικές μας ομπρέλες.

Αυτά είναι μερικά βήματα απλώς για την αρχή της πορείας πίσω στην κανονική ζωή. Σεβαστείτε και ακολουθήστε αυτούς τους κανονισμούς, υπακούοντας στις οδηγίες για την ασφάλεια όλων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ