ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Τι ξέρεις για το ''I May Destroy You'';

Σε τόσα τηλεοπτικά δίκτυα και τόσες πλατφόρμες streaming, είναι δεδομένο πως ο καθένας μας έχει άπειρες επιλογές για το τι να παρακολουθήσει. Κάποιες σειρές όμως ξεχωρίζουν τόσο για το περιεχόμενο όσο και τις ερμηνείες, και το ''I May Destroy You'' είναι μία απ' αυτές. Το ''I May Destroy You'' αποτελείται από 12 επεισόδια, με διάρκεια γύρω στα 30 λεπτά, με την πρεμιέρα να έχει γίνει στις 8 Ιουνίου και το φινάλε να είναι προγραμματισμένο για τις 24 Αυγούστου.

Μια παραγωγή του BBC One και του ΗΒΟ, η σειρά ακολουθεί την Arabella, μια νεαρή γυναίκα σταρ του Twitter και συγγραφέα, που ξυπνά την επόμενη μέρα μετά από ένα ξέφρενο πάρτι χωρίς καμία ανάμνηση για το τι συνέβη. Έχοντας συνειδητοποιήσει πως έγινε θύμα βιασμού, προσπαθεί να χτίσει ξανά τη ζωή της, αφού ενώσει πρώτα όλα τα κομμάτια για τα γεγονότα της βραδιάς αυτής. Η σειρά είναι μια δημιουργία της Michaela Coel, εμπνευσμένη από τη δική της εμπειρία, και η οποία επίσης πρωταγωνιστεί. Αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει, είναι κατ' αρχάς ο άρτιος τρόπος που συνδυάζει τραγικά γεγονότα με μαύρο χιούμορ, κάνοντάς την να μοιάζει πιο πραγματική από ποτέ. 

Το ''I May Destroy You'' είναι επίσης σημαντικό γιατί καταπιάνεται με πολύ περισσότερα κοινωνικά θέματα απ' αυτά που γίνονται αντιληπτά στην περίληψη του. Ο ρατσισμός, η ομοφυλοφιλία, το cancel culture (η τάση να γυρίζουμε την πλάτη σε πρόσωπα, μέσω social media, μετά από κάτι που έκαναν ή είπαν), η συγκατάθεση και πολλά άλλα, θίγονται εύστοχα στα 12 επεισόδια της σειράς, με τρόπο που καμιά άλλη σειρά δεν τόλμησε να κάνει, και όλα δένουν μαζί χάρη στην φανταστική ερμηνεία της Coen. 

''H σειρά είναι από την αρχή γενναία και ντελικάτη, ξεδιπλώνοντας το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης με μαύρο χιούμορ και άβολες στιγμές, που δένουν μαζί χάρη στη δύναμη του απίστευτου ταλέντου της Michaela Coel'' λέει μια από τις πολλές, θετικές κριτικές που έλαβε η σειρά.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ