ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Νέα έρευνα μίλησε!

Ήταν ένα trend που ξεκίνησε με την εξάπλωση του Instagram και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Οι selfies συνεχίζουν να κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα και πολλές φορές χλευάζονται, αλλά μια μελέτη έρχεται να τα ανατρέψει τα δεδομένα. 

H μελέτη, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το Charles Sturt University της Αυστραλίας, βασίστηκε σε ευρήματα έρευνας που έγινε σε Instagram και Facebook, με ερωτήσεις που αφορούσαν στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο καθένας και το πόσο και κατά πόσο τα likes και τα θετικά σχόλια επηρεάζουν τη ψυχολογία και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, υπάρχει θετικός συσχετισμός ανάμεσα στον αριθμό των selfies που ανεβάζει κάποιος και το πόσο ευτυχισμένος νιώθει. 

«Η τεχνολογία των social media έχει γίνει βασικός παράγοντας επίδρασης στις ψυχολογικές εκφάνσεις των ανθρώπινων συναισθημάτων, όπως στην αίσθηση ευημερίας. Έρευνες στο παρελθόν είχαν καταλήξει σε ανάμικτα συμπεράσματα όσον αφορά τη σχέση της χρήσης των social media και του well-being. Οι μελλοντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις των social media θα εκμεταλλευτούν την έννοια αυτής της κοινωνικής ανταμοιβής, ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα της online αλληλεπίδρασης μέσω των φωτογραφιών, ειδικά των selfies, που φαίνεται να συνδέονται και με τα υψηλότερα επίοπεδα κοινωνικής ανταμοιβής» λέει η Julie Maclean, επικεφαλής της έρευνας. 

Άρα, βγάλτε selfies, είναι καλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
instagram  |  facebook  |  selfies  |  έρευνα  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ