ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

newsroom must

Το στόρι πίσω από τις viral φωτογραφίες

O Christo και η Jeanne-Claude ήταν καλλιτέχνες γνωστοί για τα τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντικά installations, που περιλάμβαναν συχνά μεγάλα κτίρια και αξιοθέατα καλυμμένα με ύφασμα. Κάποτε δρούσαν σαν δίδυμο και κάποτε χρησιμοποιώντας το όνομα του Christo. Εκείνος έφυγε από τη ζωή το 2020 και μία από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες του ήταν να παρέμβει στην Αψίδα του Θριάμβου. 

Αυτός είναι ο λόγος που το διάσημο αξιοθέατο εδώ και μερικά 24ωρα είναι τυλιγμένο με 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ανακυκλώσιμο ύφασμα και 3 χιλιάδες μέτρα κόκκινο σχοινί. Το installation, που έχει τίτλο ''‘l’Arc de Triomphe, Wrapped’'' θα παραμείνει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. 

Μια επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, εξηγεί τον λόγο και το σκεπτικό: 

''Το 1961, τρία χρόνια αφότου γνωρίστηκαν στο Παρίσι, ο Christo και η Jeanne-Claude ξεκίνησαν να δημιουργούν τέχνη σε δημόσιους χώρους και ένα από τα projects τους ήταν να τυλίξουν ένα δημόσιο κτίριο. Όταν έφτασε στο Παρίσι, ο Christo ενοικίασε ένα μικρό δωμάτιο δίπλα από την Αψίδα του Θριάμβου, και από τότε υπήρχε μια έλξη προς σ' αυτή. Το 1962 έφτιαξε ένα φωτομοντάζ με την Αψίδα τυλιγμένη, όπως θα φαινόταν από το Avenue Foch και το 1988 ένα κολάζ. Μετά από 60 χρόνια, το project υλοποιήθηκε''.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Philippe

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ