ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ποιους προέδρους θυμάσαι από την TV και το σινεμά;

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί τις τελευταίες μέρες στο μυαλό μας έχουμε μόνο εκλογές, Αμερική και προέδρους. Σε μια προσπάθεια όμως να ξεφύγουμε από τη συνηθισμένη ροή ειδήσεων για την Jill, την Melania, τον Joe και τον Donald, ανατρέξαμε στην ίδια θεματολογία αλλά σε άλλη... πραγματικότητα. 

Ξεκινώντας από το ''The West Wing'', στις εφτά σεζόν, είδαμε τον Martin Sheen να υποδύεται τον πρόεδρο Jed Bartlet, έναν οικονομολόγο, πρώην μέλος του κογκρέσου, που προτάθηκε απρόσμενα για υποψηφιότητα από τη Δημοκρατικό κόμμα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του φημιζόταν για τη ψυχραιμία και τη σωστή χρήση του λόγου. 

H σειρά ''Commander-in-Chief'' μπορεί να κράτησε μόλις μία τηλεοπτική σεζόν το 2005 αλλά είδε την Geena Davis ως πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος. Η Mackenzie Allen γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ όταν ο πρόεδρος πεθαίνει απροσδόκητα. Ο τρόπος που χειριζόταν η πρωταγωνίστρια τη δουλειά και το ρόλο της ως μητέρα την έκανε εξαιρετικά δημοφιλή. 

Φυσικά ένας από τους πιο γνωστούς τηλεοπτικούς προέδρους ήταν ο Frank Underwood, ο ρόλος που ερμήνευσε ο Kevin Spacey στη σειρά ''House of Cards''. Ήταν ίσως ένα από τα πιο έντονα παραδείγματα ενός ανθρώπου που ο κόσμος λατρεύει να μισεί και τον διαδέχτηκε η δυναμική σύζυγός του, Claire, που υποδυόταν η Robin Wright. 

Περνώντας στον κινηματογράφο, ένα franchise έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτείς ''πρόεδρος των ΗΠΑ'' και αυτό είναι το ''Fallen''. Στην ταινία ''Olympus Has Fallen'', όπως και στο σίκουελ, ''London Has Fallen'', πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Benjamin Asher, που υποδύεται ο Aaron Eckhart. Ένας χαρακτήρας τίμιος που προσπαθεί να είναι αυτός που ψήφισε ο κόσμος και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του. Στην τρίτη ταινία, ''Angel Has Fallen'', o Morgan Freeman αναλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο και είναι, όπως τον προκάτοχό του, ηθικός και έντιμος. 

Στην ταινία ''Air Force One'', τη θέση αναλαμβάνει ο Harrison Ford ως James Marshall. Μεθοδικός και δημοκρατικός, καλείται να προστατεύσει την παγκόσμια ειρήνη όταν ένας αεροπειρατής απειλεί τον ίδιο και την οικογένεια του. 

O George Clooney βάζει υποψηφιότητα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην ταινία θρίλερ ''The Idles of March'', με το κόμμα των Δημοκρατικών ενώ ο Jack Nicholson γίνεται ένας αλλοπρόσαλλος πρόεδρος που αναλαμβάνει να... υποδεχτεί τους πρώτους Αρειανούς της Γης στο ''Mars Attack'' του Tim Burton. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ