ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Τα μέτρα για την πανδημία θα μάς περιορίσουν περισσότερο στο σπίτι, θα μάς στερήσουν ανθρώπους και δραστηριότητες που αγαπάμε.

 ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

Τα μέτρα για την πανδημία θα μάς περιορίσουν περισσότερο στο σπίτι, θα μάς στερήσουν ανθρώπους και δραστηριότητες που αγαπάμε. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τις ιδιαζούσες περιστάσεις να μας "χαλάσουν".

H καλή διάθεση αυτή την εποχή, όσο και υπό κανονικές συνθήκες, είναι μια προσωπική υπόθεση. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή την περίοδο, πέραν του να συμπυκνώσουμε όλη την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την διατηρήσουμε και να την ενισχύσουμε. Ακολουθούν μερικές πολύ απλές συμβουλές που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει, ώστε να ενισχύσει την καλή διάθεσή του και την προσωπική του ευτυχία.

Βάλτε όρια: Δεν υπάρχει καταλληλότερη περίοδος για να θέσετε ξεκάθαρα όρια και να απομακρύνετε από τη ζωή σας αρνητικούς ανθρώπους που σας ρίχνουν ψυχολογικά. Αυτό στην πράξη μπορεί να είναι λιγάκι πιο δύσκολο, αφού μπορεί να αφορά άτομα στον πολύ στενό κύκλο σας. Αλλά απομακρύνοντας τον εαυτό σας από αυτά τα μεμωνομένα τοξικά άτομα, θα είστε οι ίδιοι πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας. Θα είναι σαν να σας περιβάλλει μια καινούργια αύρα.

Βρείτε σε τι είστε καλοί: Δεν χρειάζονται υπερβολές! Δεν είναι αναγκαίο να είστε καλλιτέχνες ή να είστε το ανερχόμενο μουσικό αστέρι. Μπορεί, για παράδειγμα, για την παρέα σας εσείς να είστε αυτοί που ξέρουν να ανακαλύπτουν τα ωραιότερα μέρη για εκδρομές, τις καλύτερες ταινίες, τις νέες προτάσεις για σειρές στην τηλεόραση ή να φτιάχνετε τις πιο νόστιμες συνταγές. Ποντάρετε σε αυτή σας την ικανότητα, αφιερώστε της χρόνο, εξελίξτε την και δείτε τους πάντες να στρέφονται σε σας για συμβουλές και προτάσεις. Η εμπιστοσύνη όσων αγαπάμε μάς δίνει μια ώθηση αυτοεκτίμησης που μπορεί να αλλάξει την ημέρα μας προς το καλύτερο με τον απλούστερο τρόπο.

Η δύναμη του «όχι»: Δεν είναι κακό να λέτε «όχι», χωρίς να αιτιολογείτε την απάντησή σας. Δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε πράγματα ή να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που δεν σας γεμίζουν ή νιώθετε πως δεν σας προσφέρουν όσα αναζητάτε. Θα διαπιστώσετε ότι λέγοντας όχι θα ανακαλύψετε μια νέα, πιο δυναμική πτυχή του εαυτού σας, που ξέρει να δίνει προτεραιότητα σε όσα πραγματικά αξίζουν και χρειάζονται την προσοχή σας. 

Ο νόμος των τριών: Αφιερώστε λίγη ώρα την ημέρα για να σκεφτείτε τρία πράγματα στη ζωή σας για τα οποία είστε ευγνώμων και επικεντρωθείτε σε αυτά κάθε φορά που αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά. Να βοηθήσουμε τώρα που μένετε κλεισμένοι στο σπίτι πολύ περισσότερο; Λοιπόν: Πρώτον, έχετε σπίτι, δεύτερον έχετε φαγητό και τρίτον έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε καθημερινά με τους αγαπημένους σας και να μοιράζεστε μαζί τους τις εμπειρίες σας μέσω της τεχνολογίας. Άρα, ευτυχώς που δεν περνάμε αυτή την πανδημία… τη δεκαετία του ’60!

Απολαύστε την... απραξία:  Μας έχουν μάθει να είμαστε διαρκώς «στην πρίζα», να κυνηγάμε τον επόμενο στόχο μας και να ξεκουραζόμαστε μόνο όταν πιστεύουμε ότι το αξίζουμε. Αν μας έμαθε ένα πράγμα αυτή η πανδημία είναι πως πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας. Δώστε, λοιπόν, στο σώμα και στο μυαλό σας την ξεκούραση που τους αρμόζει. Πατήστε disconnect, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο, ξαπλώστε στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ, απολαύστε το κρεβάτι σας για όσο θέλετε και κυρίως χωρίς τύψεις. Ο χρόνος σας είναι δικός σας. Εσείς αποφασίζετε τι θα τον κάνετε, ειδικά τον ελεύθερο χρόνο!

Η ρουτίνα δεν είναι πάντα κακό πράγμα: Πολλές φορές οι συνήθειες μάς κάνουν καλό. Μερικά απλά παραδείγματα που θα σας πείσουν; Μια χαλαρωτική ρουτίνα περιποίησης πριν τον ύπνο, μια σταθερή ώρα κάθε μέρα για άσκηση, μια συνήθεια για περπάτημα στη γειτονιά ή να μαγειρεύετε σιγοτραγουδώντας το αγαπημένο σας τραγούδι που παίζει on repeat. Όλες αυτές είναι συνήθειες που μπορούν να κάνουν τις ημέρες μας ομορφότερες, να μας ηρεμήσουν και να μας γεμίσουν ενέργεια για όλα αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ