ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Πόσα κερδίζουν;

Τα βραβεία Oscars είναι επιτέλους εδώ. Στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) θα διεξαχθεί η τελετή και σύντομα θα γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που θα κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Από τα εντυπωσιακά κουστούμια στο μενού της βραδιάς και το κόστος παραγωγής τα Oscars είναι σίγουρα μια βραδιά με πολλά, πολλά… πολλά εκατομμύρια. Είναι αρκετά 17 διαφημιστικά των 30 δευτερολέπτων κατά την διάρκεια της τελετής για να καλύψουν το υπέρογκο ποσό;

Σύμφωνα με την έρευνα του Wallethub τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια κάθε χρονιά την περίοδο των Oscars και το ποσό που δαπανάται είναι εξωφρενικό.

Ας ξεκινήσουμε με τα κέρδη στην οικονομία του Los Angeles που σύμφωνα με την έρευνα του Wallethub είναι 130 εκατομμύρια δολάρια. Το μέσο κέρδος του ABC από τα διαφημιστικά σποτ στη διάρκεια των Όσκαρ υπολογίζεται γύρω στα 149 εκατομμύρια.
Η καμπάνια προώθησης των υποψήφιων ταινιών κοστίζει 100 και πλέον εκατομμύρια, ενώ το κόστος παραγωγής της τελετής φτάνει τα 44 εκατομμύρια.

Τα τηλεοπτικά σποτ κατά την διάρκεια της τελετής κοστίζουν 2.6 εκατ. το κάθε ένα και μπορεί να φαίνονται πολλά όμως δεν φτάνουν με τίποτα το κόστος των σποτ κατά την διάρκεια του Super Bowl.

Το κόστος της εμφάνισης στα Όσκαρ για μια πρωτοκλασάτη ηθοποιό κοστίζει 10 εκατ δολάρια. Για τη μέση προσκεκλημένη πέφτει στα 1,5 εκατ. και για μια πρωτοεμφανιζόμενη στα 266.000 δολάρια.

Αν θες να διασκεδάσεις στο πιο γνωστό after-party –Vanity Fair- των Oscars τοτε θα πρέπει να το πληρώσεις και μάλιστα ακριβά. Το κόστος για την είσοδο ενός ζευγαριού ανέρχεται τα 103.220 δολάρια.

Κατά την περίοδο των Oscars μια διαφήμιση στο εξώφυλλο του Hollywood Reporter στοιχίζει περίπου 72.000

Το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο – επικαλυμμένο με χρυσό 24 καρατίων – κοστίζει 400 δολάρια

Το κόστος της τσάντας με τα δώρα που λαμβάνουν φέτος οι βασικοί υποψήφιοι ανέρχεται στα 215.000 δολάρια

Φυσικά τα Oscars φέρνουν χρήματα στα ταμεία των ταινιών. Όταν μια ταινία βραβευτεί από την Ακαδημία η μέση αύξηση στις εισπράξεις φτάνει τα 15 εκατ. δολάρια.

Μπορεί να χρησιμοποιούμε την έκφραση «κόκκινο χαλί» για τις εμφανίσεις των stars όμως υπάρχει εκεί στα αλήθεια φτάνει τα 1.533 τ.μ. και κοστίζει 24.700 δολάρια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ