ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ENTERTAINMENT

Μαρία Φάντη

Είναι ένα χρώμα που αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο στη μόδα και την ομορφιά, και στον τομέα της διακόσμησης.

Βάλτε το ροζ στη ζωή σου ή στο μπάνιο σου! Baby pink, light salmon, dusty pink, bubble gum pink, grey rose, dirty pink ή με απλά λόγια ροζ! Είναι ένα χρώμα που αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο στη μόδα και την ομορφιά, και στον τομέα της διακόσμησης. Παρεμπιπτόντως, η προσθήκη ροζ πινελιών στη διακόσμηση του σπιτιού ή του χώρου σας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να φωτίσετε και να δώσετε μια έξτρα πινελιά στην εμφάνισή του.

Πρόκειται για ένα χρώμα με έντονη προσωπικότητα και πολλές αποχρώσεις, που ταιριάζει με τα πάντα χάρη στους πολλούς τόνους του. Εκπέμπει μια ηρεμία, αλλά συνάμα ζωηράδα που αναδεικνύει τον χώρο και δίνει μια μινιμαλιστική (minimal) αίσθηση.  

Fun fact είναι πως τα ροζ μπάνια χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού το ροζ ήταν μια σκόπιμη αντικατάσταση των ψυχρών χρωμάτων που έχουν ταυτιστεί με τα χρώματα του πολέμου όπως το γκρι.

Σήμερα, μπορεί να μην είναι η πιο προφανής επιλογή χρώματος -ειδικά στο μπάνιο- αλλά όλο και περισσότεροι interior designers έχουν ενσωματώσει το ροζ στις προτάσεις τους. 


Αυτό το παιχνιδιάρικο και εκλεπτυσμένο χρώμα μπορεί κάλλιστα να ταιριάξει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμη και στο μπάνιο. Από έναν χαλαρωτικό χώρο όπως το μπάνιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ροζ αξεσουάρ.

Ένα ζεστό μπάνιο καθημερινά έχει αναφερθεί πως είναι  ένας τρόπος για να ηρεμήσουμε και να ισορροπήσουμε το άγχος, πόσο μάλλον αν προσθέσουμε κάποιες ροζ αποχρώσεις. Η ψυχολογία των χρωμάτων υποστηρίζει πως είναι ένα από τα πιο ηρεμιστικά χρώματα που συσχετίζεται με την καλοσύνη, την αγάπη αλλά και τη θηλυκότητα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προσθέσετε το ροζ στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ξεκινήστε από την μπογιά που σίγουρα είναι ένα extreme makeover, συνεχίστε με τα πλακάκια, και προτιμήστε το σε έπιπλα αλλά και σε μικρά διακοσμητικά αξεσουάρ μπάνιου και πετσέτες μέχρι μικρά γλαστράκια.

Είτε προτιμάτε εκλεπτυσμένους, απαλούς τόνους είτε πιο παγωμένες, έντονες αποχρώσεις, τα ροζ αξεσουάρ μπάνιου θα φωτίζουν αμέσως το μπάνιο σας.

Οπότε, αν ακόμη δεν έχετε βάλει το ροζ στη ζωή σας, νομίζω πως αυτό το καλοκαίρι είναι η ώρα να ανανεώσετε τη χρωματική παλέτα του σπιτιού σας, του μπάνιου ή όποιου άλλου δωματίου θέλετε με πρωταγωνίστρια τη ροζ απόχρωση…

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ