ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

3 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις ASAP!

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει το μενού της ημέρας

Πικάντικα φασόλια γίγαντες με πιπεριές

Όπως για όλα τα όσπρια, έτσι και για τους γίγαντες θα πρέπει να ακολουθήσετε την απαιτούμενη προετοιμασία. Οι γίγαντες πρέπει να είναι ψημένοι πριν τους βάλουμε στον φούρνο, για να καταστηθούν με τα λαχανικά και τη σος ντομάτας. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να φουσκώσουμε τους ξερούς γίγαντες σε νερό απ’ την προηγούμενη μέρα. Μετά, τους ψήνουμε στη χύτρα ταχύτητας, για 40 λεπτά με μία ώρα να μαλακώσουν και να είναι έτοιμοι για τον φούρνο. Δυστυχώς, είναι αρκετός ο χρόνος που απαιτείται, αλλά είναι απαραίτητος προκειμένου να μαλακώσουν. Στο σημείο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι όντως είναι ψημένοι οι γίγαντες γιατί όταν τους βάλετε στον φούρνο δεν θα ψηθούν περισσότερο αλλά μόνο θα βελτιωθούν γευστικά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄ 
Χρόνος ψησίματος: 2½ ώρες

100 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πυρέξ.

ΥΛΙΚΑ (Για 4 μερίδες)

250 γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό απ’ το προηγούμενο βράδυ
250 γρ. καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού η καθεμία
1 μέτρια πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε χοντρές φέτες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε χοντρές φέτες

Για τη σος:

20 ml ελαιόλαδο
600 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
45 γρ. ντοματοπελτές
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι καυτό πιπέρι
25 γρ. ζάχαρη
1 κύβος ζωμού λαχανικών
150 ml νερό

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

 

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Μια πολύ εύκολη μακαρονάδα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ό,τι πρέπει για τα βράδια αυτά που είστε κουρασμένοι και θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο. Είναι μία από τις πολύ αγαπημένες μου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

Υλικά
Για 3 μερίδες

350 γρ. μακαρόνια fettuccini ολικής άλεσης La Molisana
3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι σκόρδο, λιωμένο
¾ κουταλάκι νιφάδες καυτερoύ κόκκινου πιπεριού
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι αλάτι
200 γρ. ανάμικτες, μαύρες και πράσινες ελιές σε άλμη, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
Τριμμένη παρμεζάνα, για να σερβίρουμε 

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

 

Ατομικές κρέμες με μάνγκο και passion fruit
Εύκολες στην εκτέλεση μια και δεν χρειάζονται ψήσιμο ή κάποια ιδιαίτερη ετοιμασία. Μπορείτε να φτιάξετε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή σε ατομικά μπολ.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος για να παγώσουν: 3 ώρες

Υλικά
Για 4 μεγάλες ή 8 μικρές μερίδες

200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
60 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
160 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
6 passion fruits
Η ψίχα από 2 μάνγκο, κομμένη σε κύβους

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση