ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

3 συνταγές που είναι must να δοκιμάσετε

Υγιεινές συνταγές που θα κάνουν την ημέρα σας πιο "νόστιμη".

Αθηνά Λοϊζίδου

Δοκιμάστε τις απολαυστικές συνταγές που σας υπόσχομαι ότι θα σας ενθουσιάσει!

Κρεμώδη μακαρόνια ολικής με μπιζέλια και δυόσμο
Πολύ νόστιμη μακαρονάδα που φτιάχνεται πανεύκολα. Αρέσει για την πλούσια και κρεμώδη γεύση της.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Υλικά

Για 3-4 μερίδες
180 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ολικής άλεσης La Molisana
¼ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
70 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο νερό, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπιζέλια αφού πρώτα τα ξεπαγώσουμε, τον δυόσμο, το σκόρδο, το ξύσμα φλούδας λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, το λάδι, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, όσο χρειάζεται για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Όταν τα ζυμαρικά έχουν ψηθεί, τα στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το νερό τους σε περίπτωση που θα χρειαστούμε.
Τα μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη σος μπιζελιού. Αν είναι πολύ πηχτή η σος μας, αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Τελειώνουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, λίγα φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κοτόπουλο Σεσουάν (Szechwan Chicken)

Το κοτόπουλο Szechwan φτιάχνεται εύκολα χρησιμοποιώντας κιμά κοτόπουλου. Μας αρέσει μαριναρισμένο σε ένα μείγμα ασιατικών καρυκευμάτων και corn-flour. Αυτό παίρνει κάποιο πρόσθετο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, αν σας πιέζει ο χρόνος, παραλείψτε το μαρινάρισμα.
Το μείγμα καρυκευμάτων περιλαμβάνει ξίδι ρυζιού, σάλτσα σόγιας, σκόνη τσίλι και σησαμέλαιο που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα ράφια των υπεραγορών με έθνικ προϊόντα. Αυτά και μόνο κάνουν το κοτόπουλο πεντανόστιμο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να μαριναριστεί: 20’

Υλικά
Για 3-4 μερίδες
300 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου
Μαρινάτα κοτόπουλου:
10 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
15 γρ. ξίδι ρυζιού (rice vinegar)
¼ κ.γ. σκόνη καυτό τσίλι (chili powder)
35 γρ. σάλτσα σόγιας (soy sauce)
2 γρ. σησαμέλαιο (sesame oil)
Άλλα συστατικά:
2 γρ. σησαμέλαιο λάδι (όσο χρειάζεστε για το τηγάνισμα)
½ κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές ροδέλες)
½ κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές ροδέλες)
1½ φλιτζάνι λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
60 γρ. λευκά μανιτάρια (button mushrooms) κομμένα σε λεπτές φέτες
Σάλτσα
2 γρ. σησαμέλαιο
¼ κουταλάκι καυτή σκόνη τσίλι
45 γρ. σάλτσα σόγιας
7 γρ. ξίδι ρυζιού
30 γρ. ζάχαρη
20 γρ. φιστικοβούτυρο
Για το τελείωμα
10 γρ. αλατισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάτας για 20 λεπτά, αν έχουμε τον χρόνο.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ενωθούν καλά.
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε τα λαχανικά για 1 λεπτό, δεν τηγανίζουμε πολύ, θέλουμε τα λαχανικά να είναι τραγανιστά.
Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στα λαχανικά, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ρύζι γιασεμί (jasmine rice).

Μπουκιές λεμονιού και χαλεπιανών

Είναι το αγαπημένο μου συνοδευτικό για τον καφέ, πάντα απολαμβάνω 2-3 κομμάτια το απόγευμα όπου θέλω κάτι γλυκό. Διατηρούνται καλά κλεισμένες αεροστεγώς μέχρι και 3 βδομάδες.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 30΄ και 15΄να καβουρδιστούν

400 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά για περίπου 30 μπουκιές
140 γρ. φυτικό βούτυρο
110 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
Το ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
160 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης)

Εκτέλεση
Σε ένα πολυμίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα χαλεπιανά και τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη σαν μια μεγάλη μπάλα. Τέλος, ζυμώνουμε μέσα στη ζύμη τα χαλεπιανά με το χέρι.
2. Πλάθουμε τη ζύμη σε 3 μακρόστενα «φιδάκια».
3. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο. Χαράζουμε πριν ψήσουμε σε μπουκιές 1 εκ. την κάθε μία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 3-4 λεπτά.
5. Τις χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι εκεί που τις χαράξαμε. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για 15 λεπτά στους 150 °C στον αέρα για να γίνουν τραγανιστές. Όταν περάσει ο χρόνος, αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μας ανοικτή μέχρι οι μπουκιές να κρυώσουν εντελώς και να γίνουν έξτρα τραγανιστές.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X