ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αν δεν ξέρεις τι θα μαγειρέψεις σήμερα, σού βρήκαμε εμείς

4 συνταγές για σήμερα

Αθηνά Λοϊζίδου

Flat bread με ελιές
Υπέροχο και πολύ νόστιμο flat bread, που εύκολα μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι ως ορεκτικό αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για το αγαπημένο σας ποτό.
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 20’
Για 8 κομμάτια
Θερμίδες ανά κομμάτι: 180 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για το flat bread:

250 γρ. αλεύρι για πίτσες
½ κ.γ. αλάτι
7 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
10 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό

Για το topping:

20 γρ. λάδι
1 κ.γ. ρίγανη
½ φλιτζάνι ελιές Χαλκιδικής “ΤΗΕ KING OF OLIVES” με γέμιση σκόρδο
½ φλιτζάνι ελιές Χαλκιδικής “THE KING OF OLIVES’ με γέμιση κόκκινη πιπεριά
50 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Ριζότο καλαμάρι

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για να φτιάξετε κατά τις μέρες των γιορτών. Πλούσιο και τόσο special!

Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 270 kcal

ΥΛΙΚΑ:

50 γρ. ελαιόλαδο
1 βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες
½ κ.γ. σκόρδο
½ κ.γ. σπόροι μάραθου
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
200 γρ. ρύζι για ριζότο
150 γρ λευκό κρασί
1.2 L νερό + 1 κ.γ. ζωμός λαχανικών
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
400 γρ. baby καλαμαράκια, καθαρισμένα από τις ψαραγορές “Blue Island”
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
20 γρ. βούτυρο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Γκάμον με γλάσο μέλι, μπίρα & πορτοκάλι

Το απόλυτο πιάτο των γιορτών!

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 kcal

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά (ή και περισσότερο) γκάμον, ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Για να βράσουμε το γκάμον:

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκοι πιπεριού
2 ξυλάκια κανέλας
10 κόκκοι γαρύφαλλων

Για το ψήσουμε το γκάμον στον φούρνο:

60 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
50 γρ. μέλι
330 ml (1 κουτάκι) μπίρα
Ο χυμός από 1 πορτοκάλι
Ο χυμός της κονσέρβας του ανανά
Γαρύφαλλα για να «καρφώσουμε» στο γκάμον τον ανανά
6 φέτες ανανάς κονσέρβας

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

 

Κέικ με μπαχαρικά και γλάσο πορτοκαλιού

Ένα φανταστικό, γρήγορο και αφράτο κέικ γεμάτο αρώματα για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 12 φέτες
Θερμίδες ανά μερίδα: 482 kcal

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με τρύπα στη μέση, καλά βουτυρωμένο & αλευρωμένο με κακάο ή κανέλα.

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μουλιασμένα φρούτα:

150 γρ. σταφίδες
100 γρ. γλασέ κεράσια
40 γρ. κονιάκ

Για το κέικ:

200 γρ. FLORA
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. καστανή ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. τζίντζερ
1 ½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κάρδαμο
¼ κ.γ. mixed spice
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
150 γρ. πλήρες γάλα
60 γρ. καρύδια

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

120 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X