ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυκά

Αθηνά Λοϊζίδου

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι, πορτοκάλι και χαλεπιανά

Υπέροχα μπισκοτάκια που λατρεύω! Δεν μπορώ να σταματήσω όταν αρχίσω! Μικρά, πολύ μυρωδάτα και τόσο τραγανιστά!

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

Χρόνος ψησίματος: 20’

Θερμίδες ανά μπισκότο: 40 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

Για 40 μπισκότα:

250 γρ. ανάλατο βούτυρο μειωμένων λιπαρών ΑΛΑΜΠΡΑ 60%, κομμένο σε κομμάτια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκος αβγού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα

Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι

Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι

30 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
2. Στο πολυμίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το ξύσμα φλούδας λεμονιού και πορτοκαλιού, για να φτιάξουμε μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τα χαλεπιανά.
3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε 2 κυλίνδρους.
4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε πάχος περίπου ½ εκ. Τοποθετούμε σε 2 μέτρια αντικολλητικά ταψιά.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να χρωματιστούν στις άκρες. Αποσύρουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και κρυώνουμε σε μια σχάρα πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούμε σφραγισμένα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ