ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου μας προτείνει το μενού της Κυριακής

Σαλάτα με τόνο Νισουάζ (Tuna Niçoise Salad)

Μία ρετρό αλλά πολύ νόστιμη σαλάτα, που μπορεί να φαγωθεί και σαν ένα κυρίως γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασία 15΄

 

Για 1 σαλάτα αρκετή για 2 άτομα

 

Υλικά

3 ποτήρια φύλλα μαρούλι κυπριακό κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 τόνος σε λάδι στραγγισμένος

1 ποτήρι φρέσκα φασολάκια

½ πιπεριά Φλωρίνης

1 κουταλιά κάππαρη

200 γρ. μικρές πατάτες ψημένες στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν

5 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 αβγό βραστό κομμένο σε τέταρτα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Πρώτα ψήνουμε τα φασολάκια μας. Σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό τα κοχλάζουμε για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό. Αυτό τα βοηθά να διατηρηθούν τραγανιστά.

2. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε σαν βάση τα φύλλα μαρουλιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

3. Περιχύνουμε με λάδι, λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Εύκολο pulled pork

Ζουμερό, καπνιστό κομμάτι χοιρινού για το απόλυτο pulled pork πιάτο. Φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο γευστικά.

Για 6 μερίδες

 

Υλικά

1½ κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι

2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα

2 κουταλάκια κύμινο

½ κουταλάκια πιπέρι

2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές Knorr Sweet&Sour Sauce

5 κουταλιές ΒΒQ Sauce

6 λευκά ρολάκια

 

Για να σερβίρουμε

Λαχανοσαλάτα και μαρούλι για να σερβίρουμε

 

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι, τη καστανή ζάχαρη και το αλάτι και με το μείγμα τρίβουμε καλά όλα τα κομμάτια κρέατος. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με το sweet&sour sauce.

2. Βάζουμε τα κομμάτια κρέας σε ένα πυρέξ στρωμένο με αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Σφραγίζουμε και τοποθετούμε το πυρέξ στον φούρνο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.

3. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, πετάμε τα υγρά που κατέβασε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα σανίδι.

4. Τεμαχίζουμε το κρέας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ΒΒQ Sauce και ανακατεύουμε.

5. Σερβίρουμε σε μαλακά λευκά ρολά με λαχανοσαλάτα και φύλλα μαρουλιού.

Ατομικά cheesecakes με αλατισμένη καραμέλα

Το τέλειο επιδόρπιο για να σερβίρετε στους καλεσμένους σας μετά το δείπνο.

 Για 6 cheesecakes

Θα χρειαστούμε 6 μπολάκια χωρητικότητας γύρω στα 200 ml το κάθε ένα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος για να παγώσουν τα γλυκά: 3 ώρες

 

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου
20 μπισκότα digestive θρυμματισμένα 
50 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα
380 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
190 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα φλούδας από μισό λεμόνι

Για τη σος καραμέλας

140 γρ. καστανή ζάχαρη

110 ml φρέσκια κρέμα

11/2 κουταλάκια αλάτι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση των μπολ. 
2. Στο πολυμίξερ κτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά και το μείγμα να πήξει.
3. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, γεμίζουμε με αυτή τα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

4. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σος καραμέλας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη φρέσκια κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να μην κολλήσει η καραμέλα στον πάτο της κατσαρόλας και να καεί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

5. Περιχύνουμε τα παγωμένα cheesecakes με τη σος καραμέλας, παγώνουμε για ακόμη 30 λεπτά και σερβίρουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ athenarecipes.com

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση