ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει το μενού του Σαββάτου

Αθηνά Λοϊζίδου

Σαλάτα burrata με ντοματίνια

Το μυστικό γι’ αυτή την υπέροχη σαλάτα είναι τα ποιοτικά υλικά. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη burrata που μπορείτε να βρείτε. Αν πάλι δυσκολεύστε, μπορείτε να βάλετε φρέσκια μοτσαρέλα σε άλμη. Διαλέξτε ζουμερά ντοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ποιοτικό ελαιόλαδο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

160 θερμίδες ανά μερίδα

Για 6 μερίδες

Υλικά
2 κομμάτια burrata γύρω στα 125 γρ. το κάθε ένα
25 ντομάτες cherry κομμένες στα 2
15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
4 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ athenasrecipes

Εύκολο μίλιε φόλιε (millefoglie)

Ένα γλυκό που λατρεύω από μικρή. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρώμη έτυχε να δοκιμάσω την ιταλική του εκδοχή σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο και ενθουσιάστηκα! Φτιάξτε το και καταναλώ¬στε το όσο πιο σύντομα μπορείτε, αφού τα φύλλα της σφολιάτας μουλιάζουν στην κρέμα και αλλοιώνουν την υπέροχη γεύση και όψη αυτού του υπέροχου γλυκού.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε 10 ατομικά μπολάκια ή ένα μεγάλο γυάλινο ρηχό μπολ.

Για 10 μερίδες

Υλικά
400 γρ. (1 κομμάτι) σφολιάτα κατεψυγμένη που έχει ξεπαγώσει
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
110 ml φρέσκια κρέμα
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
4 αβγά χτυπημένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ athenasrecipes

 

 

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση