ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυρίως πιάτα

Αθηνά Λοϊζίδου

H καλύτερη επιλογή για αυτή την εποχή

Σούπας κολοκύθας με σιρόπι σφενδάμου 
Ίσως η καλύτερη σούπα που μπορούμε να σερβίρουμε αυτή την εποχή.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα 180 kcal

Υλικά
600 γρ κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 
30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ  σιρόπι σφενδάμου Maple Joe
1/4 κ.γ. κανέλα
500 ml νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. θυμάρι 
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. φυτικό γάλα

Για να σερβίρουμε
Σπόρους κολοκύθας
Γιαούρτι στραγγιστό
Φρυγανισμένες φέτες ψωμί με προζύμι
Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε την κολοκύθα, ανακατεύομε, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2. Προσθέτουμε το  σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το νερό, το ζωμό, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το τσίλι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη περίπου 20 λεπτά.  Τέλος ανακατεύομε μέσα το γάλα. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.  Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε την σούπα. Αν η σούπα φαίνεται πολύ πηκτή, προσθέτουμε περισσότερο νερό. Κρατάμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σερβίρουμε.
3. Σερβίρουμε σε μπολ με ένα swirl γιαούρτι την κάθε σούπα, σπόρους και θυμάρι. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ