Αθηνά Λοϊζίδου
Ελαφρώς παναρισμένο κοτόπουλο ψημένο μέχρι να είναι ροδοκόκκινο και τρυφερό σε μια νόστιμη, κρεμώδη και πικάντικη σάλτσα με αρακά και καλαμπόκι!
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα 490 kcal
Υλικά
1 αυγό, χτυπημένο
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. (2 φιλέτα) στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια, περίπου 3 κομμάτια το κάθε φιλέτο
Αλάτι και πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
200 γρ. καλαμπόκι
200 γρ. αρακά
1 κ.γ. θυμάρι
300 γρ. πλήρες γάλα
1 κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
5 -6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.