Αθηνά Λοϊζίδου
Φακές με ρύζι και καρότο
Μία διαφορετική εκτέλεση για να ψήσετε τις φακές. Είναι πολύ χορταστικές και ελαφριές μια και δεν περιέχουν καθόλου λάδι και γίνονται ακόμα πιο χαμηλό σε θερμίδες φαγητό λόγω του ότι στο πιάτο προσθέτουμε τριμμένο καρότο.
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
ΥΛΙΚA
Για 5 μερίδες
380 γρ. ψιλές φακές
Μπόλικο νερό για να κοχλάσουμε τις φακές
90 γρ. ρύζι
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κύβος ζωμού λαχανικών
250 ml νερό
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
250 γρ. καθαρισμένο καρότο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ.