Αγαπημένη συνταγή για νόστιμο κριθαρότο με κυπριακή αναρή και τηγανισμένο κολοκυθάκι. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! Πολύ εύκολο να σας βγει σωστό στην υφή, αφού ψήνεται στον φούρνο. Προσοχή, όμως, να το καταναλώσετε μόλις το βγάλετε απ’ τον φούρνο γιατί μετά το κριθαράκι απορροφά το νερό και στεγνώνει το φαγητό.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Για 4 μερίδες
Υλικά
30 ml (2 κουταλιές) ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε φέτες και τηγανισμένα σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
250 γρ. κριθαράκι
100 ml λευκό κρασί
Για το ψήσιμο
10 γρ. ζάχαρη
800 ml νερό
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
150 γρ. χοντροκομμένη αλατισμένη αναρή
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.