ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Κοτόπουλο με μάνγκο και μπρόκολο

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα υπέροχο και εξωτικό πιάτο με γεύση καρύδας και μάνγκο. Πρόκειται για ένα γρήγορο stir fry που είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει. Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο θα χρειαστούμε Red Thai Curry Paste, την οποία μπορούμε να βρούμε έτοιμη στα έθνικ ράφια των υπεραγορών.

Υλικά
Για 6 μερίδες

550 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
4 κουταλιές Red Thai Curry Paste
1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια
150 γρ. αρακά (μπιζέλια) κατεψυγμένο που έχει ξεπαγώσει
125 ml νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει
1 μερίδα υγρό ζωμό κότας
1 κουταλιά Mango Chutney
250 ml coconut milk
1 μέτριο μάνγκο κομμένο σε λωρίδες

Eκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο, το Red Thai Curry Paste και το γιαούρτι. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για τρεις ώρες ή στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μπιζέλια, τον ζωμό διαλυμένο στο νερό, το Mango Chutney και το coconut milk. Ανακατεύουμε μέχρι η σος να κοχλάσει και να αρχίσει να δένει. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το μάνγκο και ανακατεύουμε προσεκτικά μαγειρεύοντας για ένα με δύο λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση