ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτη σος κουμανταρίας

Λαχταριστό πιάτο που αρέσει σε όλους.

Αθηνά Λοϊζίδου

Λαχταριστό πιάτο που αρέσει σε όλους. Είναι εμπνευσμένο από την ταβέρνα Ερωτόκριτος στο χωριό Κρίτου Τέρα στην Πάφο, μια συνταγή του φίλου σεφ Χρίστου. Διαφορετικό και πεντανόστιμο πιάτο!

Χρόνος ψησίματος: 10΄
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:
4 (γύρω στα 700 γρ.) μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και δέρμα
40 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά χαρουπόμελο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Για το πανάρισμα:
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι αλάτι

Για να τηγανίσουμε το κοτόπουλο

30 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σος:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. κουμανταρία
2 κουταλιές ξίδι λευκό
60 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. νερό
50 γρ. (2 συσκευασίες) φρεσκο-στυμμένος κατεψυγμένος χυμός λεμονιού PAPAFiLiPOU
1 κουταλάκι αλάτι
1/3 κουταλάκι τσίλι

Για να σερβίρουμε:

Πουρές πατάτας

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση