ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα πιάτα που πρέπει σήμερα να έχει το τραπέζι σου

Κοτόπουλο Bang Bang

Για 2 μερίδες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

Χρόνος ψησίματος: 7΄

Υλικά

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένο σε κύβους 2 εκ.

1 αβγό

1 κουταλιά Sweet chilli sauce Knorr ASIA

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

100 γρ αλεσμένη φρυγανιά

Για τη σος

60 γρ. μαγιονέζα

3 κουταλιές σος Sweet Chilli Knorr ASIA

2 κουταλιές μέλι

¼ κουταλάκι καυτερό τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τη μαγιονέζα, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το μέλι και το καυτερό τσίλι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, τη σάλτσα sweet chilli, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την αλεσμένη φρυγανιά.
  4. Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα αβγού και μετά στο πιάτο με τη φρυγανιά, πιέζοντας τα κομμάτια κοτόπουλου για να κολλήσει πάνω στα κομμάτια η φρυγανιά.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να είναι ομοιόμορφα χρυσά και τραγανιστά, περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.
  6. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με τη σος.

Βραχάκια Σοκολάτας

Υλικά 

Για 20 βραχάκια

400 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
200 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄

Εκτέλεση 
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
2. Στρώνουμε έναν πάγκο εργασίας με λαδόχαρτο. Παίρνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα και τις τοποθετούμε στο λαδόχαρτο. Αφήνουμε τα βραχάκια να στεγνώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση