ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυρίως πιάτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Νόστιμη και πολύ απλή συνταγή


Χταπόδι σιγομαγειρεμένο στο λαδόχαρτο! Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι. Νόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι που αναδεικνύει την καλοκαιρινή του γεύση. Φτιάξτε το και σερβίρετέ το με πατάτες.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 2,5 ώρες
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 550 Kcal
(Οι διατροφικές πληροφορίες είναι μόνο μια εκτίμηση. Η ακρίβεια των διατροφικών πληροφοριών για οποιαδήποτε συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι εγγυημένη)


ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι από τις ψαραγορές BLUE ISLAND (περίπου 1.000 με 1.200 γραμμάρια - ζητήστε να σας το καθαρίσουν)
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξίδι
3-4 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη

Για τη βινεγκρέτ με λεμόνι:

75 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

Για να σερβίρουμε:

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για να φτιάξουμε το χταπόδι, το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά.
2. Απλώνουμε σταυρωτά σε ένα ταψί δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού. Πιάνουμε σταυρωτά το χαρτί και κλείνουμε χαλαρά με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά στους 150 °C. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βγάζουμε το χταπόδι από το χαρτί. Βάζουμε σε σανίδι και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
3. Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί που κατέβασε το χταπόδι.
4. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια χταποδιού πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε το χταπόδι με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ