ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Brunch στο σπίτι με τα πιο νόστιμα μπρουσκετάκια

Η συνταγή της ημέρας

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεμένα και νόστιμα μπρουσκετάκια για τις όμορφες βραδιές που μας περιμένουν, ή για το πιο ιδιαίτερο και νόστιμο brunch στο σπίτι, οικογενειακά ή, γιατί όχι, με παρέα! 

Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 6-8
Θερμίδες ανά μπρουσκετάκι: 80 Kcal 

Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το τέλος
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 συσκευασία, 100 γρ. λούντζα ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
  2. Ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα μας μέχρι να γίνει τραγανιστό. Τρίβουμε την κάθε φέτα ψωμιού με μια σκελίδα σκόρδο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανιά μια φέτα λούντζα κομμένη στη μέση.

Μοιράζουμε την ντομάτα  στις φέτες ψωμιού. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο, ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση