ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Πρέπει να δοκιμάσεις αυτές τις λαχταριστές συνταγές

Εύκολα και γρήγορα και υγιεινά

Αθηνά Λοϊζίδου

Ατομικά πατέ με θαλασσινά και γιαούρτι

Φαντασιακό πατέ που σερβίρεται σε φρυγανιές, τέλειο ορεκτικό για ένα δείπνο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος για να παγώσει: 3 ώρες

Θα χρειαστούμε 7 βαζάκια χωρητικότητας 130 ml το κάθε ένα

Υλικά
Για 7 ορεκτικά

1 συσκευασία (160 γρ.) τόνος σε λάδι, στραγγισμένος
150 γρ. καβουροπόδαρα
500 γρ. γιαούρτι ALAMΒRA πρόβειο
1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
2 φακελάκια ζελατίνη, διαλυμένη σε 80 ml ζεστό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

 

Light φαλάφελ αλλιώς

Πολύ νόστιμο φαγητό φτιαγμένο με φαλάφελ αλλιώς, μια και δεν τα τηγανίζουμε! Υπόσχομαι ότι θα σας αρέσει!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες
200 γρ. ξηρά ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
Νερό για να ψήσουμε τα ρεβίθια μας
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
50 ml ελαιόλαδο
½ ποτήρι φύλλα κόλιανδρου
1 κουταλάκι σπαστός ξηρός κολιανδρος
Ο χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι
Για να σερβίρουμε
Μικρές αραβικές πίτες
Χωριάτικη σαλάτα Κύπρου (για συνταγή εδώ https://www.athenarecipes.com/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=2176)
Ταχίνι χτυπημένο

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

 

Μακαρόνια Fusilli με πέστο, σπανάκι και δυόσμο

Πολύ ωραία μακαρονάδα, φρέσκια και ελαφριά. Ο λόγος είναι ότι αντί για ξηρούς καρπούς βάζουμε αλεσμένη φρυγανιά, η οποία ταιριάζει τέλεια με τη σος αυτή. Το λεμόνι, ο φρέσκος δυόσμος και το σπανάκι την κάνουν πολύ φρέσκια.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες
500 γρ. (1 κουτί) μακαρόνια Fusilli La Molisana
Για τη σος:
150 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού
15 φύλλα φρέσκου δυόσμου
80 ml ελαιόλαδο
Ο χυμός από 1 λεμόνι
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
40 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
150 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση