ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FOOD

newsroom must

Όλα όσα δεν ήξερες για το αγαπημένο σου sushi

Το sushi είναι μικρά ρολάκια από φρέσκο ωμό ψάρι και άλλα θαλασσινά, συνδυασμένο με βρασμένο ρύζι, σε αποξηραμένα φύκια και άλλα λαχανικά. Ένα γευστικό Ιαπωνικό πιάτο το οποίο έχει ενταχτεί πλήρως τα τελευταία χρόνια στη δυτική κουλτούρα με ιδιαίτερη δυναμική, ενώ στη χώρα μας οι λάτρεις του συνεχώς αυξάνονται.

Στις σύγχρονες κουζίνες αρκετά πιάτα και rolls έχουν τροποποιηθεί γευστικά πλησιάζοντας την Ευρωπαϊκή κουζίνα κάνοντας τα πιο σύγχρονα, ελκυστικά και πιο γευστικά. Πράγματι πλέον έχει γίνει αγαπημένη εβδομαδιαία συνήθεια για πολλούς. Αναρωτιέσαι όμως κατά πόσο είναι μια θρεπτική και υγιεινή επιλογή στα πλαίσια μείωσης βάρους;

Περιλαμβάνει και αυτό ωμό ψάρι σε λεπτή φέτα αυτή τη φορά πάνω από ρύζι όπου ενδιάμεσα περιέχει μια μικρή ποσότητα από wasabi. Συνδυάζεται με σάλτσα σόγιας. Συχνά χρησιμοποιείται τόνος, σολομός, χέλι και γαρίδα.

MAKI SUSHI:

Είναι τα γνωστά σε όλους με τη μορφή roll και περιέχει ρύζι, ψαρί, λαχανικό τυλιγμένο με φύκι νόρι. Η πιο Ευρωπαϊκή εκδοχή του είναι το inside out με λαχανικά και συνδυασμούς που είναι πιο κοντά στις γεύσεις μας σε σχέση με την Ασιατική κουζίνα.

Ποια είναι η θερμιδική τους αξία;

Η αλήθεια είναι πως για πολλούς θεωρείται ένα υγιεινό και με λίγες θερμίδες γεύμα. Αρχικά υπάρχουν αρκετές επιλογές πιάτων με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, ενώ δεν είναι λίγα τα πιάτα που μπορούν να ανεβούν πολύ σε θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όσο πιο σύνθετο είναι το sushi, τόσο περισσότερες θερμίδες έχει.

Sashimi: άνα τεμάχιο 30 - 85 θερμίδες

Συνήθως στο σούσι συναντάμε από 6-8 τεμάχια με τα πιο δημοφιλή sushi roll να είναι:

Nigiri: 150-200 θερμίδες

Maki roll: 135 - 510 θερμίδες

Avocado roll: 140 θερμίδες

Kappa Maki: 135 θερμίδες

Tuna Roll: 184 θερμίδες

California roll: 255 θερμίδες

Spicy tuna roll: 290 θερμίδες

Salmon & Avocado roll: 304 θερμίδες

Shrimp Tempura roll: 508 θερμίδες

Επίσης υπάρχουν υλικά και πιάτα που μπορούν εύκολα να αυξήσουν κατά πολύ το ενεργειακό περιεχόμενο. Συνεπώς αν θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή μας, θα ήταν καλό να αποφύγουμε τα παρακάτω:

Τηγανητό ρύζι

Rolls με τυρί κρέμα

Shrimp tempura roll

Οτιδήποτε tempura ή τηγανητό πιάτο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων, αναφέρει πως οι έγκυες και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του όταν περιέχει ωμό ψάρι, θαλασσινά και πολύ μεγάλα ψάρια. Τα ψάρια αυτά περιέχουν υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων όπως υδράργυρο όπου μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο νευρικό συστήματα του παιδιού και του εμβρύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ