ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Tα Dos & Don’ts του festive τραπεζιού

Η food stylist Λάουρα Κολοκασίδου ετοίμασε τη δική της λίστα με τα do's και τα don'ts για το festive τραπέζι μας.

Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από τις επιλογές μας για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Η food stylist Λάουρα Κολοκασίδου ετοίμασε τη δική της λίστα με τα do's και τα don'ts για το festive τραπέζι μας.

Do’s
1. Δώστε μια χειροποίητη πνοή στην διακόσμηση του τραπεζιού σας. Μην ανησυχείτε εαν δεν στολίσατε με ακριβά λουλούδια. Η μητέρα φύση μας δίνει τόσες επιλογές. Κόψτε κλωναράκια απο εσπεριδοειδή του κήπου ή και ευκάλυπτο. Με λίγα φωτάκια μπαταρίας και κεριά γίνεται ένα εξίσου μαγευτικό σκηνικό.
2. Δημιουργήστε έξυπνα ορεκτικά to share. Μια κοινή πιατέλα φέρνει πάντα τους καλεσμένους πιο κοντά.
3. Δημιουργήστε layers στην τοποθέτηση των πιάτων.
4. Διαλέξτε μια παλέτα με 4 χρώματα και ακολουθήστε την πιστά.
5. Εαν το μενού σας είναι α λα κάρτ, μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες απο το βιβλιοπωλείο και να το γράψετε χειρόγραφα σε κάθε πιάτο. Έτσι θα κάνετε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί.

Don’ts
1. Μην βαρυφορτώσετε το τραπέζι. Αφήστε χώρο στους καλεσμένους σας να φάνε άνετα.
2. Μην χρησιμοποιείτε διακοσμητικά λουλούδια εντός των πιάτων τα οποία δεν είναι βρώσιμα.
3. Μην επιβαρυνθείτε με πολλά ψησίματα της τελευταίας στιγμής. Προετοιμαστείτε σωστά τις προηγούμενες μέρες και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να λάμψει κατά την άφιξη των καλεσμένων σας.
4. Μην φτιάξετε ένα μενού που δεν έχει συνοχή. Σκεφτείτε λίγο τους συνδυασμούς στις γεύσεις και μελετήστε βιβλία μαγειρικής. Γίνετε ο σεφ της χρονιάς!

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση