ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Το γευστικό μενού της Κυριακής

3 συνταγές που θα κάνουν την ημέρα σας πιο νόστιμη.

Σαλάτα με σπανάκι, cranberries, μήλα, φέτα και καρύδια
Εύκολη σαλάτα με όμορφα χρώματα, θρεπτική και ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε ένα κυρίως πιάτο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄ 


Υλικά
Για 6 άτομα ως συνοδευτικό
180 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
40 γρ. αποξηραμένα ή φρέσκα cranberries
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες διατηρημένο σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει
100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
30 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Για τη σος

40 ml ελαιόλαδο 

10 ml ξίδι λευκό

60 γρ. μέλι 

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Μοσχαρίσια μπιφτέκια τύπου οσο μπούκο

Αγαπημένο φαγητό που είχα πρόσφατα δοκιμάσει στο εστιατόριο «La Cendrée» στο γαλλικό θέρετρο σκι, Courchevel. Αυτό το εστιατόριο φημίζεται για το πρώτης τάξεως φαγητό του καθώς και για τους διάσημους πελάτες του, όπως γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και DJ’s.

Υλικά
Για 3 μερίδες
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 αβγό
20 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1/4 ποτήρι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα μπιφτέκια μας
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. (1/2 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
50 γρ. νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο βοδινού ζωμού ΚΝΟRR
6-7 φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
20 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Σιροπιαστό κέικ με λεμόνι και γιαούρτι

Αν σας αρέσουν τα λεμόνια και η λεμονάδα, σίγουρα θα ξετρελαθείτε με αυτό το γλυκό. Μπορείτε να το φυλάξετε σκεπασμένο στο ψυγείο και θα είναι ακόμη καλύτερο την επόμενη μέρα. Το φτιάχνω συχνά τα σαββατοκύριακα και το απολαμβάνω ως απογευματινό σνακ με τον καφέ μου.
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί, η βάση του οποίου να είναι στρωμένη με λαδόχαρτο.

Υλικά

100 γρ. ελαιόλαδο ή rapeseed oil

200 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

Ξύσμα από 2 λεμόνια

300 γρ. αλεύρι

2 κουταλάκια baking powder

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι


150 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι


Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση