ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

GOING OUT

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές και κλασσικές μπιραρίες της Λευκωσίας. Οι ιδιοκτήτες της, Γιώργος και Παύλος, την υιοθέτησαν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της (Αγγλικής καταγωγής) το 1993 και από τότε τη φροντίζουν ακούραστα, πρωτίστως με πολύ μεράκι και αγάπη. Στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό αρχοντικό και πολλοί από τους Λευκωσιάτες έχουμε αναμνήσεις από τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες στη μεγάλη αυλή της, ή τη ζεστασιά του τζακιού της το χειμώνα.

Είχα να την επισκεφθώ αρκετά χρόνια και σε πρόσφατη μου έξοδο, εκπλάγηκα ευχάριστα διαπιστώνοντας ότι είναι ένα μαγαζί που παραμένει πιστό στην ταυτότητα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μένει στάσιμο. Αντίθετα, καταφέρνει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, διατηρώντας έτσι σταθερή την πελατεία του. Η αγαπημένη αυλή έγινε πιο περιποιημένη, με μεγάλη ξύλινη μπάρα και μερικώς στεγασμένο χώρο. Η μουσική εξακολουθεί να παίζει στους ίδιους ροκ ρυθμούς, ενώ έχουν προστεθεί περισσότερες οθόνες για παρακολούθηση κάθε είδους σπορ.

Διαβάζοντας το μενού παρατήρησα ότι ορισμένα κλασσικά κι αγαπημένα πιάτα διατηρούνται ακόμη, όπως τα nachos, τα μυθικά lahmajoun, η τεράστια χοιρινή μπριζόλα, το κοτόπουλο σουβλάκι, το κοτόπουλο tandoori, το σπιτίσιο χοιρινό burger και ο Νορβηγικός τόνος στη σχάρα. Οι τηγανιτές πατάτες είναι πάντα φρέσκιες (όχι κατεψυγμένες) και οι πίτες Παφίτικες (με χαρακτηριστικό ότι είναι σαφώς πιο χοντρές από τις υπόλοιπες). Οι καινούριες προσθήκες επικεντρώνονται σε τάσεις της εποχής με εισαγόμενα κρέατα ανώτερης ποιότητας. Έτσι λοιπόν έχει προστεθεί ένα black angus ribeye, λουκάνικο Βαυαρίας και μια ολόκληρη ενότητα από εφτά διαφορετικές εκδοχές ζουμερών black angus burgers. Ομολογουμένως, το φρύδι ανασηκώθηκε με απορία στο αντίκρισμα της σαλάτας με κινόα, η οποία θεωρώ ότι ξενίζει σε μενού κλασσικής μπυραρίας.

Δοκιμάσαμε το Farm House Burger από βοδινό black angus, με bacon, μανιτάρι και κρεμμύδι στη σχάρα, τηγανητό αυγό, τυρί cheddar, μαρούλι, τομάτα και αγγουράκι τουρσί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ-GUIDE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ